Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Тепліший у порівнянні з минулими роками. Прогноз синоптиків на лютий

Теплішим у порівнянні з минулими роками. Прогноз синоптиків на лютий місяць

Цього року лютий місяць буде теплішим в порівнянні з минулими роками. Такі прогнози роблять в Івано-Франківському обласному центрі з гідрометеорології.

Повідомляє Інформатор 

В Івано-Франківському центрі спільно з київськими колегами роблять прогнози погоди на місяць. За їхніми словами, в лютому відбувається добовий перехід середньодобової температури повітря через – 5 в бік підвищення.

“Якщо за багаторічними канонами дивитися, то лютий 2024 року очікується теплішим в порівнянні з багаторічними нормами”, – сказали нам в Івано-Франківському обласному центрі з гідрометеорології. Середня місячна температура повітря на рівнині очікується від  – 0,6 градуса і це на 0,8 градусів вище за норму.

Попри такі прогнози в лютому все таки будуть температурні коливання, як плюсові так і мінусові. За словами синоптиків, у найближчі два дні очікується від 5 до 12 градусів тепла в день. Ночі, як зазвичай, будуть холодніші, – від 0 градусів. В горах – з невеликим мінусом.

Якщо порахувати всю середню температуру, вона вимірюється кожні 3 години. Середня температура за місяць очікується вищою на о,8 градусів.

Прогнозу на весну, якою вона буде франківські синоптики ще не мають, адже все залежить від кліматичних змін впродовж цілого місяця. Перепади температури пов’язані із природніми процесами. Раніше таких сильних погодних змін не спостерігалося зараз це неабияк посилюється. Також спостерігається різка циркуляція атмосфери повітря.

Так за прогнозами синоптиків  на вихідних 3-4 лютого на Прикарпатті очікується хмарна з проясненнями погода, помірні опади у вигляді мокрого снігу та дощу, в горах сніг, на дорогах місцями ожеледиця. Вітер західного напрямку, 7-12 м/с, місцями можливі пориви 15-20 м/с.

Температури повітря коливатимуться вночі від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла в суботу та 1-6 градусів тепла в неділю, вдень від 3-8 градусів тепла в суботу до 6-11градусів тепла в неділю. На високогір’ї вночі та вдень буде 1-6 градусів морозу.

Читайте також: Таким був Франківськ у січні | фоторепортаж

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

 

Нагору