Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

На Прикарпатті депутатка вчинила розправу над односельчанкою та отримала штраф

На Франківщині Богородчанський районний суд виніс вирок депутатці Дзвиняцької ОТГ, яка побила односельчанку через ґрунт з канави.

Пише Інформатор, покликаючись на рішення суду.

Під час конфлікту, який трапився між жінками 10 травня 2023 року, обвинувачувана схопила потерпілу за волосся, нанесла рукою один удар в ділянку правого плеча, повалила на землю, після чого нанесла два удари ногами по руках та ногах. Потерпіла отримала легкі тілесні ушкодження.

У суді депутатка свою не визнала. Пояснила, що навесні 2021 року потерпіла вичистила канаву біля свого господарства, ґрунт з якої висипала на обочину. З часом частина ґрунту перетворилася в болото, що значно зменшило ширину проїжджої частини. Це заважало жителям села користуватися дорогою. Вона, як депутатка,  з дозволу керівництва ОТГ та за допомоги жителів села Росільна, замовили екскаватор та вантажний автомобіль та почали вивозити ґрунт.

“Я приїхала проконтролювати роботу, сіла в завантажений автомобіль та поїхала з водієм вивозити ґрунт за межі села. Приїхавши назад, побачила потерпілу, яка перешкоджала екскаваторнику. В цей час також підійшов працівник поліції, якого та викликала. Я, намагалася переконати потерпілу, що все законно, але та на зауваження не реагувала. Навпаки – почала загострювати конфлікт та знімати всіх на телефон. В цілях самозахисту штовхнула потерпілу, яка з власної необережності впала на землю”– розповіла обвинувачувана під час суду.

Працівники поліції, які перебували на місці події не підтвердили слова депутатки та підтримали постраждалу сторону.

Потерпіла розповіла, що коли біля хати почав працювати екскаватор викликала поліцію, такі дії роздратували депутатку, яка і нанесла тілесні ушкодження.

“В якийсь момент депутатка, будучи в агресивному стані, несподівано схопила її правою рукою за волосся, а лівою нанесла удар в праве плече, поваливши на землю. Відразу ж нанесла їй, лежачій на землі, ще два удари по руках та ногах. Відтягнув ту працівник поліції”, – ідеться у матеріалах справи.

Суд визнав депутатку винуватою і призначив покарання – штраф у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн.

Також він частково задовільнив цивільний позов потерпілої – обвинувачувана має сплатити їй 5 тис грн моральної шкоди.

Читайте також: Понад півмільярда гривень. Суд арештував майно зрадника Олега Царьова

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору