Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Франківську пройшла чергова акція на підтримку полонених бійців Азову

У Франківську пройшла чергова акція на підтримку полонених бійців Азову

Сьогодні, 4 лютого, в  Івано-Франківську близько сотні людей вийшли на чергову акцію-нагадування про полонених бійців “Маріупольського гарнізону”, “Азову” та військової частини 3057.

Повідомляє Інформатор 

Такі акції відбуваються щонеділі практично в усіх містах України. Цього разу до Франківська приїхали родини полених азовців з Львівської області, які одними з перших стали на захист Батьківщини.

Приїхали, щоб закликати владу та світ вимагати від росії повернути захисників Маріупольского гарнізону та бійців частини 3057.

“Я постійно відвідую такі акції, бо в мене чоловік в полоні з 17 травня 2022 року. Вже 21 місяць, як він там. Обміни відбуваються, але чомусь в списках на ці обміни немає військової частини 3057 – Азов та НГУ. Чому так відбувається нам на це запитання досі ніхто не дає відповіді. Дівчата і хлопці досі там” – поділилась з нами пані Наталія з Маріуполя одна із організаторів акції.

За словами організаторів акції обміни відбуваються, але чомусь у списках на обмін немає азовців, оборонців Маріуполя, бійців НГУ. Зв’язку з полоненими немає вже понад 20 місяців. В мережі шириться різна інформація, що частина полонених азовців загинула під час нібито збиття Україною (таку інформацію поширюють росіяни) російського військового транспортного літака  Іл-76.

Ми будемо за них боротись до кінця, так як вони боролись за нас. Ми будемо кричати про їх полон, ми будемо їхніми голосами. Ми надіємось, що влада нас почує, адже коли закінчиться той “почесний полон тривалістю в 3-4 місяці”” – додають організатори акції.

Нагадаємо, що 24 січня у Корочанському районі Білгородської області Росії впав військово-транспортний літак Іл-76.

Тоді у Міноборони РФ заявили, що на борту перебували 65 українських військовополонених, яких везли на обмін в Білгородську область, 6 членів екіпажу літака і троє осіб супроводу. Всі, хто перебував на борту загинули.

У МО РФ звинуватили Україну у збитті літака двома ракетами з ЗРК.

Пані Олеся приїхала в Івано-Франківськ зі Львова, щоб підтримати рідних полонених азовців, адже в неї самої 30-річний племінник знаходиться в полоні вже понад 20 місяців. Він захисник Азову. Приїхали, щоб вкотре звернутися до міжнародної спільноти і нагадати, що полонених треба рятувати.

“Ми родичі полених захисників і ми втомились нагадувати Європі, що вона існує завдяки нашим військовим. Так ми втомились, але не зламались бо ми народжували дітей не для москаля, не для знущань, ми народжували їх для України. Ми будемо виходити і говорити про наших дівчат і хлопців – 3057, будемо говорити про Азов, НГУ, сарматів про всіх хто були в Маріупольському гарнізоні” – розповіли рідні полонених азовців з Львівської області.

За словами одного з учасників акції, колишнього військовополоненого такі акції є важливі, потрібні, адже тільки так ми можемо нагадати світу про те що війна в Україні триває, проте що гинуть люди, проте що мир і перемога України – це спокій цілого світу.

“Слава Україні. Слава Нації. Україна понад усе. Саме з такими гаслами ми йшли в бій. З такими гаслами ми захищали наш рідний Маріуполь. Ми боролись. Тому й за них маємо боротись, кричати про їх звільнення. Ми чекаємо на них. Ми будемо виходити доти доки останній полонений не буде вдома” – додав учасник акції.

“Я сама з Волині. Навчаюсь й живу тут вже третій рік. Хочу сказати, що я тут стою, дякувати Богу моїх рідних і близьких немає у полоні. Я тут стою через мужню жінку з нашої Волині пані Світлану. Її син захищав Азовсталь й потрапив у полон. Його засудили на 25 років ув’язнення. Йому 24 роки, він вийде у 50 років, яке далі життя?. Її другий син теж воює, а нещодавно восени ми поховали її чоловіка. Я тут стою заради неї, тому я прошу всіх небайдужих єднатися, кричати про полонених” – додала учасниця акції.

Відео з акції можете побачити в нашому телеграмі. 

До теми: ООН де ти. У Франківську вийшли нагадати про полонених військових

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору