Бренд «Nutella», відомий у всьому світі і популярний в передусім серед дітей, забезпечив собі почесне місце в списку всесвітніх свят практично відразу. Щорічно з 2007 року 5 лютого відзначається Всесвітній день Nutella, і сьогодні це свято отримало всесвітнє визнання. Крім цього, інші компанії підхопили тренд горіхово-шоколадного смаколика та створили свої пасти.
Інформатор вирішив дізнатися ціни на горіхово-шоколадний смаколик в Івано-Франківську.
На полицях магазинів, можна знайти пасти різних виробників, які виготовляються не тільки в Україні, але і за її межами.
Також потрібно врахувати, що пасти одного виробника в різних торгових точках можуть відрізнятися ціною.
Шоколадна паста Nutella з лісовими горіхами та какао 200 грам коштує:
- АТБ – 129,90 грн;
- Епіцентр – 118 грн;
- Сільпо – 139 грн;
- Метро -126 грн;
- Магазин “Євротоварів” – 150 грн.
Паста 350 г Milka Шоколадно-горіхова з какао:
- АТБ – 159,30 грн;
- Епіцентр – 143,50 грн;
- Розетка – 194 грн;
- Метро – 169,45 грн;
- Магазин “Євротоварів” – 160 грн.
Пасту Chocofini вдалося знайти не у всіх торгових точках – ця паста більше розповсюджена в звичайних магазинах та магазинах, які спеціалізуються на продажі товарів з Європи, адже вже декілька років горіхово-шоколадну пасту виготовляють в Україні на Львівщині.
Паста Chocofini з шоколадно-горіховим смаком 400 г:
- Продуктовий магазин – 60 грн;
- Епіцентр – 65 грн;
- Розетка – 90 грн;
- Аврора – 64 грн;
- Магазин “Євротоварів” – 90 грн.
Паста Milky Way надзвичайно рідкісна на прилавках магазинів, адже її розповсюджувачами є продуктові магазини на районах та торгові точки спеціалізовані на розповсюдженні товарів з європи.
Загалом ціна на пасту Milky Way з шоколадно-горіховим смаком 200 г, коливається від 112 до 150 гривень за банку.
Крім відомих брендів, на прилавках магазинів можна зустріти кондитерські маси під виглядом горіхово-шоколадні пасти, наприклад такі як:
- Choko cream – 104,90 грн, 400 г АТБ;
- Арахісова паста MANTeca – 190 грн, 500 г Епіцентр;
- Паста Vivo шоколадна з фундуком без цукру – 389 грн, 300г Сільпо.
Ціни на смаколик з горіхів та шоколаду в магазинах кусаються, тому ми вирішили підготувати для вас три простих рецепта горіхово-шоколадного смаколику:
Класичний рецепт нутелли — це звичайно ж рецепт із лісовими горіхами.
Інгредієнти:
- Лісовий горіх (фундук) – 200 г;
- Борошно – 1 столова ложка;
- Вершкове масло – 100 г;
- Цукрова пудра – 150 г;
- Молоко – 50 мл;
- Какао-порошок – 2 столові ложки;
- Ванільний екстракт/ванільний цукор – 1 чайна ложка;
- Сіль – щіпка.
Приготування:
Спочатку обсмажують горіхи на сухій сковороді до золотистого кольору. Остуджують і подрібнюють до дрібної крихти: для цього використовують блендер або кавомолку.
У великій мисці з’єднують подрібнені горіхи, цукрову пудру, какао-порошок, ванільний екстракт і дрібку солі. Перемішують до одержання однорідної суміші.
Потім розтоплюють вершкове масло на водяній бані або мікрохвильовій печі. Поступово додають олію та підігріте молоко у суміш горіхів. Перемішують до тих пір, поки вона не стане гладкою та кремоподібною.
Готовий продукт перекладають у скляну банку чи контейнер та щільно закривають кришкою.
Якщо горіхів удома не знайшлося — не біда: приготувати пасту можна без них.
Інгредієнти:
- Молоко – 1 склянка;
- Вершкове масло – 150 г;
- Цукор – 50 г;
- Сухе молоко – 40 г;
- Ванільний цукор – 1 чайна ложка;
- Какао-порошок – 40 г;
- Борошно -1 столова ложка;
- Сіль – Дрібка.
Приготування:
Готувати нутеллу без горіхів набагато простіше, ніж здається. Для цього молоко кімнатної температури перемішують із розтопленим вершковим маслом та цукром.
Додають у суміш ванільний цукор. Потім у великій мисці з’єднують какао-порошок, сухе молоко, борошно та дрібку солі. Перемішують до однорідності. Далі засипають сухі інгредієнти до суміші молока та цукру. Пробивають масу блендером до однорідності.
Перекладають отриману нутеллу у вибрану тару. Закривають кришкою, дають охолонути. Після цього ставлять у холодильник на 1-2 години.
Не обов’язково використовувати какао — спробуйте рецепт із шоколадом!
Інгредієнти:
- Темний шоколад – 1 плитка;
- Молочний шоколад – 1 плитка;
- Цукор – 50 г;
- Молоко – 100 мл;
- Борошно – 1 столова ложка;
- Сухе молоко – 30 г;
- Фундук – 200 г;
- Сіль – Дрібка.
Приготування:
Розтоплюють темний та молочний шоколад із вершковим маслом на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Не забувають перемішувати, щоб не було грудок. Далі нагрівають молоко в сотейнику. Потрібно обов’язково запобігти його закипанню, знявши з плити перед тим, як почне підійматися.
У блендері подрібнюють горіхи до дрібної крихти.
У великій мисці з’єднують цукор, борошно, сухе молоко та дрібку солі.
Далі слід перемішати до однорідності. Поступово додають розтоплений шоколад з олією у суміш цукру, сухого молока та горіхів.
Вливають тепле молоко, добре перемішують. Потім перекладають отриману нутеллу у скляну банку.
Читайте також: Морквяний торт: 5 неймовірно смачних десертів з моркви
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87