Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

Близько 5,8 млн грн штрафів. Податківці на лижах перевіряли “Буковель”

Близько 5,8 млн грн штрафів. Податківці перевірили заклади харчування і господарські об'єкти у "Буковелі"

Податківці Івано-Франківської області перевірили заклади харчування та господарські об’єкти на гірськолижному курорті “Буковель” та знайшли численні порушення.

Повідомляє Інформатор, з посиланням на ДПС в Івано-Франківській області.

З початку року податківці провели вже 91 перевірки об’єктів, які розташовані на території гірськолижного курорту “Буковель” і виявили, що на суб’єктах не проводили операції через РРО. Порушники мають сплатити 3,2 мільйон гривень штрафу.

Також штрафні санкції на суму 192,5 тисячі гривень застосували до 21 суб’єкта господарювання, які зареєстровані в ГУ ДПС інших областей.

Податківці також перевірили платників податків зі сфери громадського харчування та надання послуг з розміщення на тимчасове проживання в готелях та садибах. У 38 випадках виявили порушення та застосували штрафні санкції до порушників на загальну суму – майже 2,6 мільйона гривень.

Найтиповішим порушення податківці називають непроведення операцій через РРО. Також вдалось встановити порушення аптечним закладом порядку ведення обліку товарних запасів та відповідно здійснення продажу не облікованих товарів.

“Податківці виявили 5 випадків здійснення підприємницької діяльності без державної реєстрації та ще 4 факти торгівлі алкогольними та тютюновими виробами без відповідних ліцензій”, – повідомили у ДПС в області.

Відтак спільно з працівниками Нацполіції з незаконного обігу вилучено підакцизну продукцію на суму 22,4 тисячі гривень. Також податківці зафіксували 5 випадків недотримання підприємцями норм трудового законодавства, а саме неофіційне працевлаштування найманих працівників.

У Державній податковій службі зазначили, що торгова виручка на курорті “Буковель” у січні цьогоріч склала майже 1 млрд гривень, що на 400 млн перевищило грудневий виторг, а у порівнянні з січнем минулого року – вдвічі.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору