Інформатор Івано-Франківськ

НАДВІРНА

У Надвірній відкрили виставку гобелену Богдана Губаля

У Надвірній пройшла виставка гобелену Богдана Губаля

Сьогодні, 7 лютого, у надвірнянському арт-просторі відбулась виставка гобелену “Звуки Переплетення”, автором якої є Богдан Губаль.

Повідомляє Інформатор

Митець Богдан Губаль  народився 18 січня 1952 році в селі Хащованя Сколівського району Львівської області. Автор раціоналізаторських винаходів у галузі дизайну інтер’єру, меблів та розпису тканин (24 авторські права та патенти). Працює в художньому текстилі, дизайні інтер’єру, акварелі, пастелі, графічного дизайну та асамбляжу.

Твори Богдана Губаля зберігаються в музеях Івано-Франківська, Казані, Львова, Хмельницького, Дрогобича, Рівного, Переяслав-Хмельницького, Києва, Ньїредьгазі (Угорщина), Вінніпеґа, Торонто (Канада) і тд.

Сам автор каже, у текстилі почуває себе, як риба у воді. Надихає його молодь, саме вона не дає митцю застоюватись на місці, дає стимул рухатись вперед. Творче кредо Богдана “Вічний рух і одна мить”.

На виставці “Звуки переплетення” експонується 17 творів художнього текстилю. Серед них “Святковий Космач”, “Вогонь кохання”, “Сонце заходить” та інші.

“Змістовність творів не прочитується одразу, вони впливають на глядача опосередковано. Смисл їх розкривається в діалозі двох рівноцінних душ, де художник проходить свою половину шляху і стає анонімник, чекає зустрічної роботи думки глядача.

Богдан Губаль ніколи не боїться експериментувати у своїх роботах, не втрачаючи при цьому свого творчого обличчя – твори його завжди пізнаються за авторським почерком, бо особистість художника в них дуже яскраво висловлена”, – каже про митця кандидат мистецтвознавства, доцент Надія Бабій.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору