Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

В Івано-Франківському апеляційному суді бракує фахівців

В Івано-Франківському апеляційному судів бракує фахівців

В Івано-Франківському апеляційному суді бракує суддів. Про це сьогодні на звітній конференції повідомили представники апеляційного суду. 

Повідомляє Інформатор 

За його словами, за весь рік в апеляційному суді працювали 15 суддів.

“Такої кількості суддів не достатньо для належного, якісного передбаченого законом строком відправлення правосуддя”, – додає Гриновецький.

Війна суттєво вплинула на роботу апеляційного суду, та й взагалі всієї судової системи. Зокрема, вплинула на роботу суддів, які здійснюють судочинства у кримінальних провадженнях. З’явилася нова категорія судових справ злочини проти установ національної безпеки. Загалом в апеляційному суді в кримінальній палаті працює 6 суддів – працювало 5.

Зараз на цей момент є потреба в суддях. Так, в апеляційному суді є вакансії на заміщення посад суддів.

“У нас є вакансії, але чомусь вповноважені органи не приймають рішення про заміщення вакантних посад. Ну це напевно пов’язано з оплатою праці, тому що додаткові витрати. Хоча процес вже почався. В нас вже 6 років незаміщені вакансії. 6 років цей процес починається”, – додає секретар судової палати з розгляду кримінальних справ Івано-Франківського апеляційного суду Богдан Кукурудз.

За словами Богдана Кукурудза брак суддів пов’язаний з реформами. Наразі у апеляційному суді є 11 вакансій і оголошений конкурс на їх заміщення. Претенденти вже подали заяви, проте, коли проведуть конкурс, поки невідомо.

Читайте також: ТЦК працюватимуть цілодобово: що будуть робити в цей час?

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору