Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Фоторепортаж із лютневого Тлумача

Фоторепортаж із лютневого Тлумача

На календарі вже 11 лютого, на тротуарах нашого міста немає ані сніжинки. Така сама ситуація й в інших міста Івано-Франківської області. Тому ми підготували для вас фоторепортаж з лютневого Тлумача.

Повідомляє Інформатор 

Місто Тлумач ми відвідали у робочих цілях. Тлумач розташований на березі річки Тлумач, за 27 км від обласного центру та залізничної станції Івано-Франківськ. Через місто проходить автомагістраль Снятин – Тязів.

Тлумач невеличке місто, однак комфортне та по-своєму унікальне. Має цікаву архітектуру та на жаль погані дороги, зокрема в одному з навколишніх сіл, але про це згодом.

Як і кожне місто Тлумач має своїх видатних особистостей. Так, одним із них був Іван Макух, який у 1907 році відкрив адвокатську контору в Товмачі (теперішній Тлумач), очолив повітовий виборчий комітет.

У 1918-1919 роках Іван Макух входив до складу Західноукраїнської Народної Республіки, а ще Іван Макух свого часу перебував на посаді міністра внутрішніх справ ЗУНР.

У міжвоєнний період Тлумач перебував у складі Польщі. Іван Макух разом з однодумцями відновлювали читальні, а у 1928 році тут було відкрито бурсу. Зараз Івану Макуху в Тлумачі встановлений пам’ятник та названа вулиця на його честь.

Ось кілька цікавих фото з Тлумача: 

Сьогодні Тлумач більш сучасніший. Є школи, дитсадки та багато іншої інфраструктури. На жаль центр Тлумача повнила арка полеглих на російсько-українській війні воїнів.

Читайте також: Як виглядав Бурштин на давніх фото | добірка

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору