Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

На Прикарпатті депутат, який допомагав ухилянтам, вийшов під заставу

На Прикарпатті депутат, який допомагав ухилянтам, вийшов під заставу

Нещодавно затриманого депутата Калуської районної ради, Юрій Проців, який зі спільниками налагодив схему ухилення чоловіків від мобілізації, випустили під заставу — 242 240 гривень.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Вікна.

Нагадаю, він разом зі знайомим допомагали чоловікам отримати тимчасове посвідчення військовозобов’язаного та довідку ВЛК про тимчасову непридатність до військової служби. За такі послуги він зі своїм спільником отримував 7 000 доларів США.

У середу, 7 лютого, працівники СБУ викрили схему та затримали депутата на черговій передачі підроблених документів. Проціву, суд обрав запобіжний захід вигляді тримання під вартою строком на 60 діб з можливістю внесення застави.

Сьогодні, 13 лютого, менш ніж за тиждень, за депутата внесли заставу у розмірі 242 240 гривень. На час слідства він повинен прибувати до слідчого, прокурора, суду за кожною вимогою та здати на зберігання до відповідних органів Державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну.

Також журналістам Інформатора з Калуша вдалося дізнатися, що Юрій Проців раніше працював тренером-викладачем з греко-римської боротьби у Долинській ДЮСШ. У серпні 2023 року Юрія Проціва, відповідно до наказу Головнокомандувача Збройних Сил України №1802, було відзначено почесним нагрудним знаком  “За сприяння війську”, “За волонтерську діяльність”.

Читайте також: “Послуга” за 7 тисяч доларів. Депутат з Калуша налагодив схему ухиляння від мобілізації

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору