Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Про стосунки між людьми. У Франківську покажуть фільм “Уроки толерантності”

Про стосунки між людьми. У Франківську покажуть фільм "Уроки толерантності"

В Івано-Франківську в кінотеатрі “Космос” покажуть українську комедію “Уроки толерантності” про сприйняття представників ЛГБТК – спільноти режисера Аркадія Непиталюка. Чим цікава та актуальна стрічка читайте у матеріалі.

Повідомляє Інформатор 

Фільм був створений на основі п’єси сучасного українського автора Ігоря Білеця п’єса називається “Гейпарад”.

Сама стрічка була знята під час повномасштабного вторгнення у жовтні 2022 року, у Києві. Це було реальне помешкання.

“Самі зйомки відбувалися в дуже стислі терміни, бо нам диктували ці терміни життєві обставини, зокрема війна, а особливо обстріли. Коли ми вирішили знімати то підсвідомо розуміли, що треба буде все скорочувати, робити більш камерним, тому мало локації, короткий термін. Ми були щасливі, що знімаємо кіно восени 22 року,  ми були щасливі, що живі” – розповідає продюсер фільму –  Сергій Лавринюк.

Як поділився з нами режисер фільму Аркадій Непиталюк тема про сприйняття представника ЛГБТК+людей  є сьогодні досить актуальною.

“У нас на початку було декілька версій сценарію фільму, адже не знали як глядачі сприймуть таку тему. Влітку під час чергового обговорення фільму  ми вирішили переписати сценарій та зробити його більм камерним. Дія фільму відбувається в одному помешканні” – поділився з нами режисер.

Загалом фабула фільму така, що пересічна українська родина Найдюків вже в періоді якоїсь моральної, психологічної стагнації і фінансової в тому числі, не знаючи як жити, що робити далі погоджується на міжнародний проєкт. За умовами програми до їх помешкання на 3 тижні має оселитися гей котрий буде привчати їх до “толерантного” сприйняття ЛГБТ – особи.

“У цьому фільмі можуть впізнати себе практично всі, адже мова йде про стосунки між людьми. Про стосунки між чоловіком та жінкою після понад 20 років спільного життя. Для мене це була історія не стільки про адаптацію, толерантність до ЛГБТ-спільноти, скільки про відповідальну людину, яка тримає на собі сім’ю, але за цим всім якось не встигає зрозуміти, що відчувають її рідні. Для мене це про стосунки у родині” – додає головна героїня фільму, акторка Олена Узлюк.

За словами авторів фільм відвертий, адже відкриває всі сторони душі та людських стосунків, тому вікова категорія стрічки це глядачі віком від 16+.

Як поділились з нами автори фільму найважче було те, щоб якимось чином не перейти межу і не образити  ЛГБТК+людей. З самими зйомками не було складнощів.

Офіційний показ фільму стартуватиме вже завтра, 14 лютого.

Читайте також: Кого шукають роботодавці у Франківську | вакансії

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору