Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Сосиски та булочки залишилися у минулому: на систему харчування в школах Франківщини чекають зміни

В області продовжують втілювати реформу шкільного харчування в освітніх закладах, щоб забезпечити дітей якісною та смачною їжею, приготовленою у добрих умовах. 

Розповідає Інформатор покликаючись на Івано-Франківську ОДА.

Під час наради в ОДА, Світлана Онищук обговорила з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, головами райдержадміністрацій та територіальних громад, реформу шкільного харчування.

Обговорили процес інтеграції нового збалансованого харчування, яке зменшить ряд проблем зі здоров’ям учнів. У концепцію врахували все: модернізацію харчоблоків, кваліфікацію працівників, а також — належне фінансування для харчування дітей.

Додатково обговорили безкоштовне харчування для дітей пільгових категорій та школярів початкових класів. Наголосивши на тому, що голови громад повинні подбати про цей процес.

Управлінець також зазначив, що у рамках стратегії реформи шкільного харчування передбачено створення в області центру підготовки кухарів системи шкільного харчування. Такий кулінарний хаб незабаром запрацює на базі Івано-Франківського фахового коледжу технологій та бізнесу.

“Для покращення стандартів харчування в закладах загальної середньої освіти для шкільних кухарів проводяться майстер-класи та практикуми”, – розповів директор департаменту освіти та науки облдержадміністрації Віктор Кімакович.

Цьогоріч за державною програмою, передбачена субвенція на придбання обладнання, модернізацію шкільних їдалень та харчоблоків.

Читайте також: У Івано-Франківській області скасували тендерів на 43 мільйонів гривень

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору