Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

В Івано-Франківську планують збудувати 16 модульних котелень

В Івано-Франківську планують збудувати 16 модульних котелень

Сьогодні, 19 лютого, на черговому брифінгу заступник міського голови Руслан Гайда повідомив, що в нашому місті збудують нові модульні котельні.

Повідомляє Інформатор 

Загалом в Івано-Франківську планується збудувати 16 модульних котельнь. За словами Руслана Гайди на даний момент вже розроблено проектно-кошторисну документацію на 4 таких, зокрема, на вулиці Франка 14 і 33 та на Гвардійській.

На вулиці Національної Гвардії 13 (територія ліцею №12) – вже розпочато будівельно-монтажні роботи на встановлення нової модульної котельні.

“Там вже роботи практично на виході. Залишилося лише питання з електрикою. Модульна котельня вже стоїть, до мереж вже підключена, тому найближчим часом будемо її запускати” – поділився Руслан Гайда.

До нових модульних котелень, окрім житлових будинків, під’єднають деякі школи, дитсадки, окремі корпуси університетів та інші установи.

Станом на 1 січня цього року кількість установ, які споживали тепло від котельні на вулиці Індустріальній 34 становили:

  • 68 житлових будинків це близько 3000 тисячі квартир;
  • 103 бюджетні установи;
  • 86 інші споживачі.

За словам Руслана Гайди були значні проблеми при відключенні Арматурного заводу від ЦО, адже там  було багато теплових (воздушних) мереж, які були в поганому стані. Часто з ними були прориви.

“Ми прекрасно розуміємо який там стан мереж, який стан тієї котельні от в п’ятницю ми мали великий прорив на тій тепломережі, що йде від котельні на вулиці Індустріальна 34 –  50 будинків у нас було без теплопостачання” – поділився Гайда.

Нагадаємо, що в п’ятницю 16 лютого стався прорив на старій котельні на вулиці Індустріальній. У суботу зремонтували та запустили опалення, однак сьогодні знову зупинили – ремонтують другий прорив.

“В суботу працювали наші бригади була зроблена велика розкопка, злито воду практично з цілої мережі ліквідували порив. Будинки були з опаленням, але зараз на місці працюють бригади, триває розкопка та усунення тієї аварійної ситуації. Зремонтувати можуть за годину, а можуть за пів дня”, – сказав Руслан Гайда.

Чи буде саме ця котельна працювати на наступний рік – невідомо, адже вона дуже стара, і зі споживачами, які підключені до неї, проводяться консультації для найшвидшого переходу на індивідуальне опалення.

Головне фото згенероване ШІ.

Читайте також: День батарейки. Де у Франківську можна здати на переробку використані батарейки?

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору