Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

До справи долучили третю сторону. Що буде з будинком на Шевченка,12 у Франківську

До справи долучили третю сторону. Що буде з будинком на Шевченка, 12 у Франківську

Сьогодні, 29 лютого, відбулося чергове судове засідання у справі скасування рішення про внесення будинку на Шевченка, 12 до переліку пам’яток архітектури. Що вирішив суд?

Інформатор відвідав судове засідання у цій справі

Нагадаємо, новий власник кам’яниці – Володимир Балагура, керівник будівельної компанії “Ярковиця”, 1,5 роки тому викупив даний будинок.

Чоловік звернувся до департаменту містобудування та архітектури для того, щоб отримати містобудівні умови й обмеження для початку реконструкції об’єкта. Однак, йому відмовили, посилаючись на те, що будинок у 1994 році був внесений до реєстру памʼяток архітектури місцевого значення і потрібна відповідна документація для зміни об’єкта як пам’ятки.

Тому Володимир Балагура подав позов на міський департамент архітектури до Івано-Франківського окружного адміністративного суду бо вважає, йому перешкоджають у реконструкції будівлі він просить скасувати рішення про внесення будинку на Шевченка, 12 до переліку пам’яток.

На суд представник департаменту культури не з’явився.

Представник позивача Євген Мануляк висловився проти долучення департаменту культури, аргументуючи це тим, що то не сфера його компетенції. Він додав, що  предмет розгляду справи – це компетенція департаменту містобудування і архітектури.

У нас є закон про регулювання містобудівної діяльності. У нашому випадку це питання є в компетенції департаменту містобудування. Ми проти такого клопотання”  – зазначив  представник позивача – Мануляк.

Представниця відповідача Наталія Шешурак, начальниця управління правової роботи департаменту містобудування та архітектури аргументувала клопотання тим, що обʼєктом є пам’ятка архітектури місцевого значення. Саме тому доцільним буде долучити до справи й департамент культури ОВА.

Відтак суддя Юрій Бобров постановив клопотання задовольнити й долучити управління культури, національностей та релігій.

Також на засіданні розглянули лист від обласної прокуратури, аби надати можливість ознайомитися зі справою представниці прокуратури – прокурорці відділу представництва інтересів держави у суді Наталії Андрусяк.

Суд дозволив їй ознайомитися з матеріалами справи та визначитися, на якій стороні прокуратура буде залучена до розгляду справи.

У зв’язку з рішенням, суд оголосив перерву до 19 березня.

Інформатор буде стежити за ситуацією.

Читайте також: Попав у фотопастку. На кордоні з Румунією затримали франківця

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору