Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

Новий командувач Сил логістики: хто такий Володимир Карпенко

Новий командувач Сил логістики: хто такий Володимир Карпенко

29 лютого Президентом України було призначено нового командувача Сил логістики Володимира Карпенка. Що про нього відомо?

Інформатор зібрав цікаві факти

Раніше цю посаду займав Олег Гуляк, який був призначений 1 вересня 2021 року, відомо, що Гуляка призначав уже не Руслан Хомчак, а призначений незадовго перед тим Головнокомандувачем ЗСУ генерал-лейтенант Валерій Залужний.

На сьогодні про Карпенка відомо небагато, однак все ж таки є кілька фактів.

Факт 1.

Полковник Карпенко своє перше генеральське звання отримав у жовтні 2020 року, а наступного року обійняв посаду, ідентичну нинішній, та на одну ступінь нижче. Бригадний генерал Володимир Карпенко очолив логістику командування Сухопутних військ ЗСУ.

Тих самих Сухопутних військ, якими до останнього часу керував нинішній Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Тож щодо цього виникають певні питання. Дехто стверджує, що тут цілком логічно проглядається традиційний для пострадянської армії крок – новий головком підтягує на ключові посади перевірених людей, з якими працював і знає, на що вони здатні.

Факт 2. 

Також з відкритих джерел відомо, що впродовж повномасштабної війни бригадний генерал Володимир Карпенко був нагороджений двома орденами Богдана Хмельницького — ІІІ та ІІ ступеня.

Вперше нагороджений був у квітні 2022 року, тобто невдовзі після завершення оборони Києва, якою керував особисто Сирський.

Вдруге – наприкінці вересня того ж року, тобто після завершення успішного Слобожанського контрнаступу, який розробляв і втілював у життя також командувач Сухопутних військ.

Факт 3. 

Сам Олександр Сирський отримав тоді ж, на початку квітня, відстоявши столицю, головну нагороду країни, зірку Героя України. А його фактичний заступник у логістичній структурі Сухопутних військ – найвищий в українській ієрархії орден для військових.

Таким чином новий Головнокомандувач ЗСУ поставив на одну із ключових в умовах залежності української армії від швидкого і безперебійного постачання західної зброї на фронт – людину, з якою пройшов найтяжчий період нинішньої війни.

Нагадаємо, що командування Сил логістики було сформоване наприкінці 2018 року після об’єднання сил Тилу та Озброєння ЗСУ. Вони відповідають за логістичне забезпечення діяльності ЗСУ.

Головне фото з відкритих джерел. 

Читайте також: Як виглядав Тлумач у давнину: добірка ретро-фотографій

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору