Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Війна у книжках: як автори описали російсько-українську війну

Війна у книжках: як автори описали російсько-українську війну

Протистояння України та Росії триває кілька століть, останні 10 років війна тривала у змінному форматі, а вже два роки війна перейшла у повномасштабну фазу. Такі події відобразились у літературі.

Повідомляє Інформатор.

Артем Чех “Точка нуль “

Автор книги має військовий досвід. У ЗСУ він вступив у 2015 році та рік пробув на фронті. Вдруге на фронт Артем Чех потрапив у лютому 2022 року.

У книзі “Точка нуль”, яка вийшла у 2017 році, автор описав свій досвід та осмислення. Артем змальовує образ сучасного українського військового, розповідає воєнні історії з притаманним гумором та іронією.

Дар’я Бура, Євгенія Подобна “Лютий лютий 2022. Свідчення про перші дні вторгнення”

Журналістки Євгенія Подобна, лауреатка Шевченківської премії 2020 року, головна редакторка редакції документальних програм на телеканалі «UA: Перший», і Дар’я Бура, ведуча програми “Покоління сміливців” на “Радіо. Перше”, зібрали під однією обкладинкою двадцять коротких історій. Двадцять свідчень українців про перші дні війни з різних міст України: Києва, Харкова, Ірпеня, Бучі, Ізюма, Гостомеля, Бородянки, а також Маріуполя, Сіверськодонецька, Волновахи, які знали, що таке війна, ще з 2014 року.

Олег Сенцов “Хроніки одного голодування” та “4 з половиною кроки”

До двотомного видання Олега Сенцова увійшли збірка малої прози та тюремний щоденник 145 днів голодування найвідомішого у світі кремлівського в’язня. День за днем, упродовж 145 днів, попри моральний тиск і фізичне виснаження, дрібним нерозбірливим почерком у зошиті Олег відверто, різко й гранично точно фіксував свої тюремні будні в російській в’язниці, спостереження та думки. Після звільнення авторові дивом вдалося вивезти свої записи з Росії. Сенцов пише просто, відверто й конкретно, без зайвої лірики – і саме тому його проза справляє таке сильне враження. Життя в’язнів та їхні відчуття за товстими ґратами, правила, за якими вони живуть, – Сенцов занурює нас у сюрреалістичний досвід. Витримати це складно, але прочитати варто.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору