Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Фото двох храмів Прикарпаття перемогли на міжнародному фотоконкурсі

Фото двох храмів Прикарпаття перемогли на міжнародному фотоконкурсі

Минулого року до міжнародного фотоконкурсу “Вікі любить пам’ятки” додали спеціальну номінацію “Інтер’єри” у цій номінації перемогли фото двох храмів Прикарпаття.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на сайт фотоконкурсу

Під час конкурсу було подано майже 2800 робіт, на яких зображено інтер’єри 570 об’єктів культурної спадщини.

Так друге місце зайняла світлина внутрішньої оздоби церкви Успіння Пресвятої Діви Марії у селі Рівня Івано-Франківської області. Автор фото – Андрій Тимків. 

Джерело: сайт фотоконкурсу.

Нагадаємо, що церква Успіння Пресвятої Діви Марії – українська греко-католицька церква, збудована з дерева.

На фото бачимо, що всередині стеля та стіни витончено декоровані розписами рослинної тематики.

“Фронтальна перспектива на цій фотографії надає зображенню прямолінійність і ясність, підкреслює деталі та створює враження стабільності. Вдале освітлення додає загадковості дерев’яному храму церкви, який чудово зберігся” – прокоментувала членкиня журі спецномінації Олена Ігнатенко.

Також п’яте місце посіло фото інтер’єру костелу Непорочного Зачаття Діви Марії у Городенці Івано-Франківської області. Авторка – Ірина Варламова.

Джерело: сайт фотоконкурсу.

Сам костел збудований у 18 столітті на замовлення польського магната Миколи Потоцького, за проєктом архітектора Бернарда Меретина у співпраці з відомим галицьким скульптором Йоганом Георгом Пінзелем.

Замість хреста костел увінчаний хрестоподібними Пилявами – гербами Потоцьких. Окрім костелу, до комплексу входять також корпус монастирських келій.

“Вражаюча архітектура пізнього барокко зі своєю центральною навою, колонами, арками, балкончиками, склепінням і центральним розеточним вікном у вигляді променів повністю передана. Гарна композиція кадру створює гармонію і візуальний баланс”, – зауважила Олена Ігнатенко, членкиня журі.

Нещодавно Інформатор писав, що на міжнародний фотоконкурс подали світлини з Прикарпаття – на ній зображено національний природний парк “Верховинський”.

Головне фото згенероване ШІ. 

Читайте також: Без писанки: фоторепортаж з Коломиї, який ви ще не бачили

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору