Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

На Прикарпатті тривають перевірки водіїв громадського транспорту

Патрульна поліція Прикарпаття

Від початку року патрульна поліція Прикарпаття склала понад 200 адмінматеріалів на перевізників. Що порушують найчастіше? 

Повідомляє Інформатор, посилаючись на пресслужбу патрульної поліції.

Що перевіряють? До уваги беруть документи для перевезення,  технічний стан та справність аварійних виходів в транспортних засобах, розташування місць для сидіння, здійснення передрейсового контролю технічного стану автобусів та проведення щозмінного медичного огляду водіїв.

Окрім цього увагу зосереджують на дотриманні вимог та правил водіями великовагових та великогабаритних транспортних засобів.

Що водії порушують найчастіше? 

Це відсутність обовʼязкової документації, відхилення від встановлених маршрутів перевезення, порушення щодо дотримання режиму праці та відпочинку.

Яка статистика? (від Патрульної поліції)

Винесено: 17 адмінматеріалів за ст. 133-1 (Порушення правил надання послуг та вимог безпеки при наданні послуг з перевезення пасажирів автомобільним транспортом)  та 8 матеріалів за ч. 3 ст. 121 (Керування транспортним засобом, що підлягає обов‘язковому технічному контролю, але своєчасно його не пройшов) КУпАП.

Оформлено: 29 постанов за ст. 121 (Керування технічно несправним транспортним засобом)  та 7 – за ст. 121-2 (Порушення правил перевезення пасажирів при наданні послуг з перевезення пасажирів) КУпАП.

Як поділився з Інформатором один з водіїв напрямку Івано-Франківськ-Надвірна, що отримав штраф за несправність у роботі фари. Його зупинили патрульні та виписали штраф – 340 гривень. Оплачувати довелось з власної кишені, оскільки водій є відповідальною особою. Ділиться:

Виписали штраф, хоча я й говорив їм, що то, може, по дорозі фара перестала працювати. Думав, може дадуть попередження. Відвіз того ж дня до автопарку, там все замінили“.

Такі перевірки є регулярними, Інформатор неодноразово ставав свідком зупинок водії пасажирських перевезень патрульними.

Читати також: Штрафують водіїв маршруток: у Франківську патрульні почали перевірки

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору