Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Лисиця намагалася вкусити людину: де це трапилося та що відомо?

Вчора, 6 березня ніби в середмісті Івано-Франківська була помічена агресивна лисиця, яка намагалася вкусити перехожих. На думку експертів — тварина хвора.

Повідомляє Інформатор.

Вчора, соціальними мережами розповсюдилось відео на якому, лисиця нападає на перехожих в Івано-Франківську.

Що тут не так?

Проаналізувавши матеріал стало відомо, що відео знято в Кропивницькому, а саме біля парку та біля обласної філармонії міста.

Тварина поводилася агресивно та кидалася на перехожих намагаючись вкусити.

Дана поведінка лисиці, є нестандартна та викликає багато запитань.

Сьогодні, ми побували в Центрі реабілітації диких тварин Галицького національного природного парку та поспілкувалися з начальником сектору реабілітації та репродукції природного парку Андрійом Гимбарським.

Ми показали відео експерту, на що він одразу сказав, що тварина має порушення та може бути носієм вірусу “сказ”.

” Тварина могла бути скажена, не сто відсотків, але 99 точно. Адже поведінка лисиці нестандартна, вона не боїться людини, не втікає, адже дика лисиця не дасть підійти до себе ближче чим на 10 метрів, а ця не боїться та нападає. А це може призвести до наслідків, адже вона може вкусити собаку і та тварина буде переносником хвороби”, – зазначив Андрій Гимбарським.

Фото: Центр реабілітації диких тварин Галицького національного природного парку

Також начальник реабілітації та репродукції природного парку зазначає, що через збільшення популяції тварин все частіше можна побачити в селах та містах.

“Те що вони заходять в населені пункти не дивина, адже численність дуже велика, вони заходять в населені пункти й там де закинута територія можуть обживатися. Ходять до господарства де є курочки, чи харчуються на смітниках”, – розповів начальник сектору реабілітації та репродукції природного парку.

Начальник ветеринарної райлікарні Кропивницького Віталій Тєльний, розповів, що тварину спіймали в Кропивницькому, вона може бути хвора на дві хвороби – сказ та кліщовий енцефаліт.

Фото: Лисиця під дією снодійного, Кропивницький

“Будемо за нею спостерігати, годувати. Якщо вона протримається десять днів, з нею буде все добре, то ми відвеземо її у лісове господарство. Якщо ж тварина помре, то ми її доставимо в Кіровоградську державну лабораторію для проведення подальших досліджень”, – зазначив Віталій Тєльний.

Читайте також: Як вберегтися від сказу й де вакцинувати домашніх тварин у Франківську: пояснення

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

 

Нагору