Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Прикарпаття втратило на війні чотирьох захисників

Війна триває і Прикарпаття, на жаль, продовжує втрачати захисників на фронті. Сьогодні стало відомо про загибель чотирьох героїв на фронті.

Із сумом повідомляє Інформатор 

Руслан Триндей

Руслан Триндей народився у 1979 році. На фронті служив навідником механізованого відділення механізованого батальйону одного з військових формувань.

Руслан Триндей загинув 27 лютого 2024 року під час бойового завдання на Донеччині.

Про загибель військовослужбовця повідомив на Facebook-сторінці голова Калуської міської ради Андрій Найда.

“Калуська громада — у глибокій скорботі через втрату відважного воїна, вірного патріота рідної землі. Доземний уклін і вдячність полеглому солдату за жертовний подвиг в ім’я свободи України”, — йдеться у дописі.

Віктор Архитко

Про смерть земляка повідомили на Facebook-сторінці Рогатинської міської територіальної громади.

Віктор Архитко народився 2 грудня 1976 року в місті Ланівці Тернопільської області. У 1980 разом з батьками переїхав у Рогатин. Після закінчення загальноосвітньої школи № 2 навчався в Рогатинському аграрному фаховому коледжі, згодом — у Чернівецькому транспортному фаховому коледжі. У 1994 році пройшов строкову службу в танкових військах.

“Весь свій трудовий шлях пов’язав із залізницею. Працював у Ходорівській дистанції колії ПЧ-18. У 2006 Віктор створив сім’ю, в якій народилися троє дітей — сини Володимир, Василь, дочка Вікторія”, — пишуть на сторінці громади.

Вперше старший сержант Віктор Архитко став на захист країни, беручи участь в АТО у 2016 році. Тоді він підписав контракт та служив у морській піхоті.

“Захищаючи Маріуполь, отримав перелом ключиці та кульові поранення в ноги. Далі — довготривале лікування. Мріючи стати офіцером, для здобуття вищої освіти у 2017 році захисник вступив у Бережанський агротехнічний інститут. Проте серцем був разом з побратимами на полі бою”, — йдеться у повідомленні.

27 квітня 2020 року боєць вдруге мобілізувався. 24 лютого 2022 року головний сержант Віктор Архитко разом з морськими піхотинцями боронив Маріуполь. Воїн служив командиром гармати розрахунку самохідної артилерійської батареї самохідного артилерійського дивізіону. Військовослужбовець час від часу телефонував та писав до рідних: “Ми — живі, Маріуполь — наш, скажи всім, що я воюю”.

2 березня 2022 року рідні востаннє спілкувалися з Віктором. Боєць просив триматися, запевняв, що “вони стоять і вистоять”.

17 квітня того ж року родина отримала звістку від побратимів, що бригада, в якій був і Віктор Архитко, потрапила у російський полон.

“Скільки переглянуто найріднішими відео, фото з надією побачити близьку людину… Як боляче було шукати схожість у кожному полоненому і плекати віру, що це — він, саме їхній Вітя. Знає лише один Бог”, — йдеться у дописі.

1 березня 2024 року родині повідомили, що Віктор Архитко загинув. За допомогою ДНК-експертизи підтвердили збіг з батьком воїна на 99,9%. Без найріднішої людини залишилися батьки, діти Володимир, Вікторія та Василь, брат, сестра, племінники та дружина Вікторія.

Роман Гнатюк

На Донеччині 5 березня 2024 року поліг військовослужбовець зі села П’ядики Коломийського району, що на Івано-Франківщині, Роман Гнатюк.

Про це повідомили на Facebook-сторінці відділу освіти, культури, молоді і спорту П’ядицької громади.

Як йдеться у дописі, Роман Гнатюк народився 22 січня 1973 року.

“Він загинув внаслідок поранень, отриманих в результаті ворожої атаки баражуючим боєприпасом по позиціях підрозділу поблизу села Діброва Краматорського району Донецької області”, — повідомляють у П’ядицькій громаді.

Ярослав Глушко

Ярослав Глушко народився у 1976 році. Чоловік родом — із села Кутище, проживав у місті Тлумач.

Боєць воював в Авдіївці, на Запоріжжі та інших “гарячих точках” країни. Про це у коментарі Суспільному повідомив родич загиблого воїна.

Ярослав Глушко загинув 3 березня 2024 року на Лиманському напрямку. Воїна поховають на Алеї слави у Тлумачі.

Про смерть бійця повідомили на сторінці Тлумацької міської ради у Facebook.

“Сумна звістка знову сколихнула Тлумацьку громаду. У війні з ненависними російськими окупантами, захищаючи нашу свободу та незалежність України на Донецькому напрямку, загинув солдат Глушко Ярослав Михайлович, 1976 р.н. з м. Тлумача. Схиляємо голови перед пам’яттю Героя, гідного сина незламного українського народу. Нехай Всемилостивий Господь прийме його світлу та щиру душу і оселить там, де праведні спочивають”, – ідеться у дописі.

Вічна пам’ять і шана захисникам.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору