Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

Заволодіння 14,8 млн на “Великому будівництві” школи: нові деталі гучної справи на Прикарпатті

На Франківщині, НАБУ повідомило про підозру підприємцю, якого звинувачують в організації розкрадання понад 14,8 мільйона гривень під час будівництва школи у селі Чукалівка. Попередньо ще двоє прикарпатців отримали підозру. 

Розповідає Інформатор покликаючись на НАБУ.

Нагадаємо, що будівництво середньої школи в селі Чукалівка на вул. Шкільна, 9-а триває ще з 1992 року. У 2021 році навчальний заклад мали споруджувати в рамках проєкту від Президента “Велике будівництво”, але наразі школа стоїть у непридатному стані, а батьки змушені возити дітей у навчальні заклади в інші селища громади або до Івано-Франківська.

Тендер на будівництво закладу освіти за 49 204 543 грн виграла компанія “Украгробуд-інвест”, яку згодом ліквідувала обласна державна адміністрація. Роботи мали виконати до 30 грудня 2022 року, але тепер всі будівлі, що мала спорудити компанія, передали на баланс Івано-Франківської міської ради.

За даними Youcontrol, керівником та бенефіціаром компанії “Украгробуд-інвест” є Андрій Джус.

Після розслідування, НАБУ і САП попередньо було встановлено двох фігурантів справи, які незаконно заволоділи коштами. Тоді підозру отримали ексдиректор Управління капітального будівництва в Івано-Франківській області та директор будівельної компанії. Дії осіб кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 КК України, ч. 1 ст. 366 КК України.

7 березня, НАБУ і САП за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області ДСР Нацполіції повідомили про підозру підприємцю – організатору заволодіння понад 14,8 млн грн при будівництві школи.

Після припинення діяльності УКБ у вересні 2022 року та проведення коригування проєктно-кошторисної документації. Стало відомо, УКБ встигло перерахувати компанії 33,6 млн грн за роботи, виконання яких сторони зафіксували відповідними актами та довідками. Проте роботи виконали лише частково, а решта, на суму понад 14,8 млн грн, так і залишилась на папері. Цими коштами учасники оборудки заволоділи та перевели в готівку через підконтрольні організації.

“Наразі у справі троє підозрюваних. Двом іншим учасникам, ексдиректору Управління капітального будівництва в Івано-Франківській області та директору будівельної компанії, про підозру повідомили у вересні 2023 року”, – зазначили у НАБУ.

Кваліфікація дій організатора схеми: ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України.

Читайте також: На Коломийщині судитимуть інженера техогляду, причетного до розкрадання коштів на будівництві спортзалів

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

 

Нагору