Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Привласнили землю поблизу Буковелю: поліція ліквідувала злочинну групу

Привласнили землю поблизу Буковелю: поліція ліквідувала злочинну групу

Привласнені ділянки мали лісогосподарське цільове призначення. В склад злочинної групи сходили місцеві мешканці і державні кадастрові реєстратори.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на Національну поліцію України.

Слідчі провели 16 санкціонованих обшуків за місцем проживання й роботи фігурантів схеми у Івано-Франківській та Закарпатській областях, в ході яких вилучили документи та техніку, що містять докази їх причетності до вчинення злочину.

Наразі фігурантам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відомо, що земельні ділянки належали до державного лісового фонду, неподалік села Паляниця.

Щоб отримати право володіння землею – учасники злочинної групи використовували підроблені акти на право власності, за зразками 2001-2002 років. В них цільове призначення було інше – “для житлової і громадської забудови”.

В той ж час оригінальні акти видавали на сторонніх осіб на інші земельні ділянки.

На основі цих підроблених документів злочинці розробили незаконну технічну документацію і внесли відомості про земельні ділянки до Державного земельного кадастру з присвоєнням кадастрових номерів, а в Реєстрі речових прав на нерухоме майно змінили державну форму власності на приватну.

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора всім учасникам злочинної групи повідомлено про підозру у шахрайстві (ч. 4 ст. 190 Кримінального Кодексу України) та підробленні й використанні завідомо підробленого офіційного документа (ч. 3, 4 ст. 358 Кримінального Кодексу України).

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору