Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Не ремонтувалися понад 10 років. Як у Франківську будуть боротися з ямами на дорогах

Не ремонтувалися понад 10 років. Як у Франківську будуть боротися з ямами на дорогах

На шести вулицях нашого міста утворилися значні ями. Як будуть боротися з ямковістю на цих вулицях сьогодні, 11 березня,  на черговому брифінгу розповів директор КП “Муніципальна дорожня компанія” Віталій Бурко.

Повідомляє Інформатор 

Мова йде, про такі вулиці як Коновальця, Івасюка, Галицька, Тисменицька, Ребета, Довженка. За словами Віталія Бурко ці вулиці понад 10 років капітально не ремонтувалися.

Як додав Віталій Бурко через інтенсивні опади у вигляді снігу на початку лютого в нашому місті утворилася сильна ямковість не тільки на другорядних, але й по центральних магістральних дорогах.

Додамо, що на початку лютого на вулиці Довженка від Крихівецького кільця до кільця на вулиці Чорновола вже проводили ямковий ремонт, але там за місяць знову почали записати ями.

Ремонт ділянки вулиці Довженка на початку лютого

Також міський голова Руслан Марцінків повідомив, що проводили опитування мешканців нашої громади через телеграм, вайбер. Більшість мешканців Франківська висловилися за ямковий поточний ремонт доріг, а більшість коштів спрямовувати на ЗСУ.

“Впродовж цих сніжних днів, ми намагалися боротися з ямковістю за допомогою холодного асфальту, але треба розуміти, що кількість того холодного асфальту вона явно не відповідала потребам. Наприклад наше підприємство в день бере мінімум 30 тон асфальту для ремонту, то на весь сезон ми мали тих самих 30 тон холодного асфальту. Ми вибирали найбільш завантажені транспортом дороги і пробували виконувати якісь роботи” –  поділився Бурко.

На прохання КП “Муніципальна дорожня компанія” в Надвірній та Івано-Франківську запрацювали асфальтні заводи. Відтак розпочалися роботи з гарячим асфальтобетоном.

Крім цього у трьох селах Івано-Франківської громади таких як Чукалівка, Черніїв та Добровляни проводилися ремонти доріг за допомогою щебеню.

За словами Віталія Бурка на поточний ремонт в бюджет закладено 20 млн.грн. Однак це досить мало для проведення  деяких ремонтних робіт. На утримання доріг – 70 млн.грн.

“На мою думку 70 % доріг потребує ремонту, принаймні поточного ямкового ремонту –  це тільки в межах міста. Якщо взяти протяжність доріг міста становить 206 км все інше села, то з тих 206 кілометрів 130 треба пройтися поточним ремонтом” – резюмував Бурко.

Нещодавно на порталі  “Прозорро” з’явився тендер на закупівлю 1500 тонн асфальту вартістю на понад 8 млн гривень.

Згідно з оголошенням, закуплену асфальтобетонну суміш комунальники направлять на майбутній поточний та аварійний ремонт Франківських вулиць, асфальт типу марки 1. Саме його використовують для подібних робіт.

Читайте також: На Верховинщині та Косівщині через налипання снігу були проблеми зі світлом. Оновлено

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору