Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

35 тисяч за бронь від мобілізації: нову “розцінку” оголосив депутат

Кабінет міністрів планує прив’язати можливість бронювання від мобілізації до рівня заробітної плати. Про таке рішення Кабміну повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

Розповідає Інформатор.

За словами депутата, бронь отримають:

  • чиновники категорії А,
  • працівники оборонно-промислового комплексу та постачальники для ЗСУ,
  • співробітники поліції,
  • працівники паливно-енергетичного комплексу,
  • оператори зв’язку.

Нардеп припускає, що «бронь» від мобілізації, ймовірно, зможуть отримати ті, хто отримує зарплату від 35 тисяч гривень, сплачує ПДФО більше ніж 6,3 тисячі гривень та ЄСВ більше ніж 7,7 тисячі гривень. За його словами, працівників IT-сфери, які є резидентами Дія City за умови сплати ПДФО понад 6,3 тисячі гривень, також не мобілізуватимуть.

«Подібне за змістом рішення вже виносилось на обговорення з ОП місяць тому. », — зазначив він.

Також про фінансове бронювання розповів голова комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха.

“Є дві моделі. Одна модель – це, власне, модель, яка “народилася” в Офісі президента, про 35 тисяч. І друга модель – це та, над якою ми працюємо з командою. Це модель про сплату додаткового військового збору за кожну заброньовану особу, незалежно від її посади, заробітної плати чи якихось інших критеріїв”, – розповів нардеп.

За словами Наталухи, модель, над якою міркують в ОП, не розповсюджується на ФОП. Також вона передбачає, що щонайменше третина коштів ітиме в місцевий бюджет, а не безпосередньо на ЗСУ.

Наталуха сподівається, що готовий законопроєкт зареєструють у ВР до кінця місяця.

Інформатор вже досліджував це питання 20 листопада минулого року,  а також ми питали франківців, що вони думають про бронь.

Фото ілюстративне

Читайте також: Мобілізація по-новому: Рада готує ряд змін у військовому законодавстві

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору