Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

Школи перевірятимуть без попередження

Школи перевірятимуть без попередження

Впродовж дії воєнного стану державна служба якості освіти має дозвіл позапланово перевіряти заклади освіти.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на Освіта.ua.

В яких випадках можуть відбутись позапланові перевірки закладів освіти?

  • Коли є загроза, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я учня, вихованця, студента чи педагога або науково-педагогічного працівника.
  • Звернення освітнього омбудсмена або фізичної особи про порушення, що спричинило чи може спричинити шкоду її правам, законним інтересам, до якого додаються документи чи їх копії, що підтверджують такі порушення.
  • Необхідність перевірити виконання розпорядження, виданого за результатами проведення Службою або її територіальним органом попередньої перевірки.

Для проведення перевірки Держслужба або ж її територіальний орган має створити комісію, не менше трьох осіб у складі. За потреби фахової консультативної допомоги комісія може залучати третіх осіб (адвокатів, аудиторів тощо).

Перевірку закладів освіти можуть проводити без попереднього повідомлення, але має відбутись за присутності та дозволу керівника закладу освіти.

Важливо: комісія може з’ясовувати та перевіряти питання, які стали підставою для проведення позапланової перевірки.

Проте, комісія не матиме права розглядати питання, з яких здійснюється кримінальне провадження, або ж які розглядаються в суді або щодо яких набрало законної сили рішення суду.

Нагадаємо, нещодавно у Івано-Франківську став відомий випадок булінгу у одному з ліцеїв міста. А вже 5 березня міський голова повідомив про проведення у всіх школах міста перевірок щодо толерування булінгу.

Головне зображення – Getty images

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору