Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Отримав повістку, але не прийшов: франківець проведе рік за гратами

Отримав повістку, але не прийшов: франківець проведе рік за гратами

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області визнав винним в ухиленні від мобілізації місцевого мешканця, який проігнорував бойову повістку та не прийшов у ТЦК.

Розповідає Інформатор покликаючись на рішення суду.

Як ідеться у матеріалах справи, чоловік вважав, що у нього є відстрочка від мобілізації, бо його брат служить в ЗСУ, тому і проігнорував бойову повістку та не прийшов у ТЦК.

Стало відомо, що мешканець Тлумацького району Роман З. у січні 2023 року пройшов військово-лікарську комісію, яка визнала його придатним до військової служби. Після чого чоловік отримав бойову повістку та мав прибути до ТЦК для відправки на службу 28 лютого. Однак у вказаний день Роман З. не з’явився, через що щодо чоловіка порушили кримінальну справу за фактом ухилення від мобілізації.

Під час судового засідання, свою провину визнав та повідомив, що доглядає за хворою матір’ю, яка не має інвалідності. На момент розгляду справи у суді чоловік. був готовий служити у ЗСУ.

Справу розглянула суддя Лілія Мотрук, яка дослідила усі матеріали та визнала чоловіка. винним в ухиленні від мобілізації, призначивши його один рік тюремного ув’язнення. Вирок ще можна оскаржити.

Читайте також: Франківця та ще 15 чоловіків затримали біля кордону з Угорщиною

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору