Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

На Прикарпаття з зони бойових дій перевезли двох оленів та трьох ланей

На Прикарпаття з зони бойових дій перевезли двох оленів та трьох ланей

Вчора, 15 березня волонтери “Екопарку Ковалівка” відправили на Прикарпаття першу партію плямистих оленів та європейську лань, які були евакуйовані з Харкова у липні минулого року.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на ГО “Еко-Галич”

У лютому цього року представники Екопарку “Ковалівка” звернулися до громадської екологічної неприбуткової організації “Еко-Галич” з пропозицією прийняти на постійне утримання у Центр відтворення та збереження екосистем 5 молодих ланей європейських та 6 плямистих оленів, що були вивезені із зони бойових дій минулого року.

Ці тварини у липні 2023 року були доставлені волонтерами до Екопарку Ковалівка.

“Всі ці тваринки були під обстрілами, деякі з них потребували підгодівлі молоком. Їх підгодовували не байдужі люди. Потім перевезли до Ковалівка Екопарк, де їх обстежив ветеринар. Після чого вони (ред. тваринки) пройшли карантин” – поділився представник Екопарку Ковалівка.

Адаптація до нових умов та реабілітація тварин тривала впродовж семи місяців. Тварини були соціалізовані в єдину групу та адаптовані до умов вольєрного (напіввільного) утримання.

Громадська екологічна організація «Еко-Галич» погодилась прийняти на реабілітацію у підпорядкований їй Центр відтворення та збереження екосистем Касова Гора тільки самців перелічених тварин.

Ілюстрація до тексту.
олені з Галицького центру реабілітації диких тварин.

Даний проєкт реалізовується за сприяння міжнародного фонду IFAW, який направлений в першу чергу на відтворення лучно-степових екосистем шляхом випасання, де не передбачено розведення не аборигенних видів диких тварин.

Відтак, на підставі укладеної угоди, 4 березня 2024 року, після перетримки у карантинному вольєрі та ветеринарного огляду, Екопарк Ковалівка передав ГО “Еко-Галич” 3-х самців лані та 2-х самців оленя плямистого.

Тваринок випустили на територію 71 га урочища Касова Гора, який знаходиться неподалік села Бовшів Галицького району.

Головне фото ілюстративне. 

Читайте також: У колодязях Прикарпаття вода – з нітратами

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору