Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Можна виграти розробку веломаршруту – конкурс серед громад

Можна виграти розробку веломаршруту - конкурс серед громад

Серед територіальних громад України оголошується всеукраїнський відкритий конкурс “Велогромади”, відтак громади можуть взяти участь та виграти розробку веломаршруту. Які умови участі?

Повідомляє Інформатор, покликаючись на ГО “Асоціація велосипедистів Києва”

Мета конкурсу – створення комфортного та безпечного середовища для велосипедного руху, а також  забезпечення розвитку велосипедної інфраструктури в громадах є одним із завдань Національної транспортної стратегії України на період до 2030 року.

Умови участі для громад:

  • територіальна громада України може запропонувати для створення проєкту велосипедний маршрут на території населеного пункту;
  • у разі перемоги в конкурсі після безоплатного отримання проєктної документації велосипедного маршруту громада зобов’язується облаштувати його за рахунок бюджетних або із залученням грантових коштів;
  • громада гарантуватиме при цьому реалізацію 100% веломаршруту в 2024 році або 50% і 50% у 2024 та 2025 роках відповідно.

У конкурсі можуть взяти участь усі територіальні громади України, які мають затверджений документ, що передбачає розвиток велосипедної мережі (наприклад, Концепцію розвитку велосипедної інфраструктури, План розвитку велоінфраструктури чи інший стратегічний або містопланувальний документ, який визначає розвиток веломережі територіальної громади).

Прийом заявок від громад відбуватиметься протягом 14 календарних днів від дати оголошення конкурсу до 28 березня 2024 року.

Для участі в конкурсі необхідно:

  • заповнити онлайн-заявку до 28 березня.
  • завантажити і надіслати мотиваційний лист (чому ваша громада зацікавлена в реалізації веломаршруту) та гарантійний лист (офіційна відповідальність щодо облаштування веломаршруту в разі перемоги у конкурсі та безоплатного отримання проєкту).

З положенням конкурсу можна ознайомитися тут. 

Читайте також: Від долара по 8 до історичного мінімуму: як падала гривня

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору