Інформатор Івано-Франківськ

АФІША

Куди піти в Івано-Франківську 24 березня

24 березня, гості та жителі міста зможуть відвідати майстер-класи, презентацію книги, відвідати мегашоу Ведмедиків та багато іншого.

Розповідає Інформатор.

Презентація антології сучасної прози «Переступи» від Litosvita.

Поговорять про можливості реалізації для письменників-початківців і старт літературної кар’єри, про неформальну літературну освіту, участь у конкурсах та презентуємо збірку «Переступи». Після презентації відбудеться автограф-сесія авторів та неформальне спілкування спільноти Litosvita.

Учасники:
• Марія Придьма — директорка Litosvita.
• Вадим Дідик — книжковий блогер, автор телеграм-каналу про книжки thedudewhoreads.
• Міла Смолярова — письменниця, авторка тексту «Кімната покарань» в антології «Переступи», збірки новел «Перед очима», оповідання «Сонь», що ввійшло до видання «Гарний день, аби жити». Номінантка довгого списку Премії Львова — міста літератури ЮНЕСКО.
• Сергій Рафальський — прозаїк і поет. Автор збірок віршів «Анґст», «Крèм», роману-колажу «Сорокоуст» та тексту «Постріл» в антології «Переступи».

Вхід вільний, проте попередньо потрібно зареєструватися ТУТ.

Коли:  16:30

Де: «Multimedia Lab» на «Промприлад. Реновація» (Івано-Франківськ, вул. Української Перемоги, 23, корпус В, 3 поверх).

Концертну програму “ЗОЛОТЕ БАРОКО АНТОНІО ВІВАЛЬДІ”

Концертну програму «ЗОЛОТЕ БАРОКО АНТОНІО ВІВАЛЬДІ» представляють солістка Львівської національної філармонії імені Мирослава Скорика Ірина КЛЮЧКОВСЬКА (сопрано) та Академічний камерний оркестр «HARMONIA NOBILE» Івано-Франківської обласної філармонії імені Іри Маланюк (художній керівник та концертмейстер – народна артистка України Наталія МАНДРИКА).

Клавесин – заслужений діяч мистецтв України Владислав ПІРУС.

Коли:  17:00

Де: вул. Леся Курбаса, 3

Майстер-клас “Хвороба Кавасакі”

Хвороба Кавасакі – це грізне і підступне захворювання у маленьких дітей. Протікаючи часто не поміченим, хвороба Кавасакі залишає за собою незворотні зміни у серці, які можуть призвести до раптової смерті, чи в гострий період хвороби, чи у дорослому віці.

Це – одна з найбільш частих причин гарячки неясного генезу у дитячому віці. Характеризуючись інтенсивною запальною відповіддю, хвороба Кавасакі подібна на безліч станів, з якими стикаються педіатри у своїй щоденній практиці – гастроентерит, інфекція сечовивідних шляхів, пневмонія, артрит, сепсис, екзема, нейроінфекція, гострий живіт. І це далеко не весь перелік.

Бувши самолімітованим захворювання, при лікуванні недіагностованої хвороби Кавасакі може скластись хибне уявлення про ефективність антибіотиків, противірусних препаратів, чи стероїдів, які жодним чином не профілактують формування аневризм коронарних артерій.

На майстер-класі ми розберемо важливі питання епідеміології, діагностики, клінічних особливостей, лікування, актуальності для України та розглянемо чимало клінічних випадків хвороби Кавасакі в Україні.

Практична частина майстер-класу включатиме:

  • розбір клінічних випадків,
  • ознайомлення з протоколом ехокардіографічного обстеження пацієнта (демонстрація ЕхоКГ з виведення коронарних судин у дитини),
    особливості оцінки коронарних артерій,
  • розрахунок розмірів коронарних артерій, їх анатомії, розмірів на які необхідно звернути уваги при огляді пацієнта з хворобою Кавасак

Коли:  10:00 – 16:00

Де: Медичний центр “Доктор Царук” вул. Степана Бандеры улица, 77

“Мегашоу ведмедиків”

На вас чекають неймовірні ведмедики, які разом з нашими ведучими зроблять цей вечір незабутнім! Вони не лише танцюватимуть та розважатимуть малечу, а й проводитимуть веселі конкурси для дітей та дорослих.

Але це ще не все! У нас також запланований майстер-клас з виготовлення пряників, де кожен зможе виявити свою творчість та приготувати смачні й красиві ласощі разом з професійними кулінарами.

У програмі:

  • конкурси та ігри для дітей різної вікової категорії
  • безліч танців під сучасні треки
  • майстер-клас з виготовлення пряників
  • безкоштовні коктейлі.

Традиційно, упродовж вечора триватиме збір коштів на підтримку Збройних сил України.

Вхід на свято вільний.

Коли:  17:00

Де: вул. Височана 18

Ярмарок дитячого рукоділля

Коли:  12:00

Де: парк ім. Т.Г.Шевченко

Майстер-клас з розпису екошоперів в стилі аніме.

Приготуйтеся до неймовірного творчого майстер-класу у Робоклубі! 24 березня о 13:00 годині запрошуємо на незабутній майстер-клас з розпису еко-шоперів для дітей від 7 років, присвячений аніме!

Разом з талановитою Валентиною Рай, Ваша дитина зможе самостійно відтворити головного героя аніме на еко-шопері!   Це унікальна можливість не лише розвинути творчі здібності, але й оновити всій гардероб мега крутим, еко-френдлі аксесуаром з улюбленим героєм аніме!

Тривалість майстер-класу – 1.5-2 години.

Вартість – 350 гривень.

Наш майстер-клас дозволить вашій дитині мислити образами, розкрити фантазію та відчути себе справжнім художником!

Коли:  13:00

Де: вулиця Академіка Сахарова, 23. Промприлад.

Лемківські писанки

Культурно-мистецький центр “Є” запрошує всіх бажаючих спробувати самому розписати писанку у стародавньому лемківському стилі.
Вхід вільний.

З собою прохання принести 2-3 варених яйця білого кольору й без найменших тріщинок.

Зберігаючи пам’ять предків, лемки розписують писанки крапками і краплями. Розпис писанок — одна з великодніх традицій українського народу. Для лемків це не тільки плекання предківських звичаїв, а й спосіб збереження культурної ідентичності та інтеграції самобутньої етнічної спільноти.

Лемківські писанки мають особливі орнаменти, символи і техніку виконання, яка відмінна від більшості технік в Україні. Маленьким цвяхом, встромленим у дерев’яну паличку, лемки наносять штрихи, які один за одним формують візерунки, передані предками. Представники Лемківщини рідко відходять від власних історичних мотивів та плекають традиційну писанку, говорить Наталія Янішевська, мистецтвознавиця та писанкарка. У символах, перенесених на писанки з навколишньої природи, закодовані побажання щасливого життя, добробуту, здоров’я.

Коли:  14:00

Де: вул. Незалежності 31

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору