Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

На війні Прикарпаття втратило 3 захисників

Захищаючи, Батьківщину у боях загинуло троє військових з Прикарпаття: Олег Шляхтун, Василь Ляхович, Василем Федиком.

З сумом повідомляє Інформатор.

Олег Шляхтун

Олег Шляхтун народився у 1972 році та проживав у Калуші. Під час повномасштабного вторгнення російських військ в Україну боєць служив радіотелефоністом реактивного артилерійського відділення однієї з військових частин.

Про загибель військового повідомив міський голова Калуша Андрій Найда.

“Деякий час від воїна не було звістки — вважався зниклим безвісти. І сьогодні надійшла трагічна новина. Наш захисник загинув внаслідок удару БпЛА військовими формуваннями Російської Федерації на Донецькому напрямку. Висловлюємо співчуття родині нашого полеглого воїна”, — йдеться у дописі.

Василь Ляхович

Василь Ляхович народився 16 травня 1988 року, проживав у селі Загайпіль Коломийського району.

У лавах ЗСУ боєць служив кулеметником 3 стрілецького відділення 1 стрілецького батальйону одного з військових формувань.

Про загибель воїна повідомили на сайті Підгайчиківської сільської ради.

Василь Ляхович загинув 19 березня 2024 року під час бойового завдання поблизу міста Часів Яр Бахмутського району на Донеччині.

“Важко знайти слова втіхи, неможливо загоїти біль та гіркоту від втрати, проте світлі спогади про героя України завжди будуть сильнішими за смерть. Нехай світла пам’ять про Василя назавжди залишиться в серцях близьких та знайомих”, — йдеться у дописі.

Василем Федиком

Василь Федик народився 3 квітня 1972 року в селі Тязів. Служив у десантних військах. Після одруження проживав із сім’єю у рідному селі. У січні 2023 року чоловіка мобілізували до лав ЗСУ.

Солдат Василь Федик служив навідником гірсько-штурмового відділення однієї з військових частин. У березні 2023 року зв’язок з ним обірвався — його вважали зниклим безвісти.

Про загибель бійця повідомили на сайті громади.

“Прийшла сумна звістка з фронту про підтвердження загибелі Василя Федика. Серце захисника зупинилося 22 березня 2023 року від поранень, несумісних з життям, під час бойового завдання на Бахмутському напрямку в Донецькій області”, — йдеться у дописі.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору