Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

ВАКС не продовжив слідство у справі про будівництво школи в Чукалівці

Вищий антикорупційний суд відмовився продовжувати розслідування справи про розкрадання понад 14,8 млн грн. при будівництві школи в селі Чукалівка Івано-Франківської області.

Розповідає Інформатор покликаючись на Слово і Діло.

Відповідну ухвалу, 20 березня, підписав слідчий суддя ВАКС Олег Ткаченко.

«У задоволенні клопотання детектива НАБУ про продовження строку досудового розслідування у кримінальному проваджені, за підозрою (організатора – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України та за підозрою (Володимира Луніва та Андрія Джуса – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 КК України до дев’яти місяців, тобто до 27 червня 2024 року – відмовити», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, на Франківщині, НАБУ повідомило про підозру підприємцю, якого звинувачують в організації розкрадання понад 14,8 мільйона гривень під час будівництва школи у селі Чукалівка. Попередньо ще двоє прикарпатців отримали підозру.

Будівництво середньої школи в селі Чукалівка на вул. Шкільна, 9-а триває ще з 1992 року. У 2021 році навчальний заклад мали споруджувати в рамках проєкту від Президента “Велике будівництво”, але наразі школа стоїть у непридатному стані, а батьки змушені возити дітей у навчальні заклади в інші селища громади або до Івано-Франківська.

Тендер на будівництво закладу освіти за 49 204 543 грн виграла компанія “Украгробуд-інвест”, яку згодом ліквідувала обласна державна адміністрація. Роботи мали виконати до 30 грудня 2022 року, але тепер всі будівлі, що мала спорудити компанія, передали на баланс Івано-Франківської міської ради.

До теми: Заволодіння 14,8 млн на “Великому будівництві” школи: нові деталі гучної справи на Прикарпатті

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору