Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Бурштин після атаки росіян – коментар міського голови

Бурштин після атаки росіян - коментар міського голови

22 березня відбувся один із наймасовіших ракетних обстрілів території нашої країни. На жаль на Прикарпатті теж були влучання, зокрема в Бурштинську ТЕС. Яка зараз там ситуація у відео коментарі розповів міський голова Бурштина Василь Андрієшин.

Повідомляє Інформатор 

За словами міського голови станом на вчора в місті немає гарячої води. Поки що без змін, однак у медичні заклади та  садочки забезпечили відповідними електричними обігрівачами, тому ситуація не є критичною, ситуація під контролем.

Також за словами Андрієшина на щастя все обійшлося без жертв, одна особа травмована – перебуває у задовільному стані.

“На сьогоднішній день, тобто на зараз у суботу зранку ще позитивних результатів немає, але є надія, що на днях все стабілізується. Тепло та гаряча вода буде”, – каже міський голова Бурштина.

Питання припинення теплопостачання міста Бурштин обговорювалося з початку повномасштабного вторгнення, а саме питання відключення теплопостачання внаслідок ворожих атак, відтак за словами начальника 2 ДПРЗ Головного головного управління ДСНС України в області Миколи Тимошика в місті встановили мобільні пункти незламності.

“Це пункт незламності був розгорнутий невідкладно одразу після припинення теплопостачання міста в ньому є все необхідне для містян. Також, ще два мобільних пункти ми розгорнули на території ліцею імені Ольги Басараб та по вул. Стуса, 6. Там можна зігрітися, випити гарячого чаю чи кави, зарядити телефони”, – розповів Микола Тимошика.

Додамо, що за даними “Мапи пунктів незламності та укриттів” в місті Бурштин є 24 укртиття, а в громаді 46.

Мапа укриттів

“На жаль деякими укртиттями не вдалося скористатися під час обстрілів, зокрема я знаю, що були скарги по православній церкві, сьогодні ми розмовляємо зі священниками і будемо цю ситуацію виправляти. На дверях все буде описано де і як це все має функціонувати, в кого ключі знаходяться на випадок інших обстрілів. Хоча надіємося, що їх більше не буде”, – зазначив Василь Андрієшин.

Також міський голова звернувся до мешканців міста з проханням впродовж двох днів не вмикати електричні обігрівачі тому, що це може призвести до вимкнення енергії в будинках.

Яка ситуація з теплом та водопостачанням сьогодні, 24 березня наразі не відомо, проте енергетики та відповідні служби працюють над відновленням роботи тепломережі самої станції.

Вчора, 23 березня через атаку, внаслідок якої у населених пунктах Бурштинської громади тимчасово немає теплопостачання та постачання гарячої води, школярів відправили на весняні канікули.

На жаль сьогодні зранку, 24 березня на Прикарпатті знову зафіксували шахеди.

Інформатор закликає не ігнорувати сигнали повітряної тривоги та спускатися в укриття.

Головне фото з відкритих джерел. 

До теми: На Прикарпатті зафіксували шахеди, зранку 24 березня 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору