Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

НАБУ завершило слідство щодо розкрадання коштів при будівництві школи на Франківщині

НАБУ завершило слідство щодо розкрадання коштів при будівництві школи на Франківщині

Днями НАБУ і САП завершили розслідування та відкрили матеріали справи щодо заволодіння понад 14,8 млн грн при будівництві школи у селі Чукалівка, Івано-Франківської області.

Повідомляє Інформатор 

Як з’ясувало слідство, у 2021 році підприємець змовився з  директором Управління капітального будівництва в Івано-Франківській області (далі – УКБ)  та розробив схему заволодіння коштами Івано-Франківської ОДА.

Згідно з якою управління уклало з підконтрольною компанією договір на будівництво в межах державної програми “Велике будівництво” шкільного закладу на загальну суму 45,6 млн грн.

Відтак, у вересні 2022 року, у зв’язку з припиненням діяльності УКБ, об’єкт будівництва передали до Івано-Франківської міської ради та провели коригування проєктно-кошторисної документації.

Попередньо відомо, що  УКБ встигло перерахувати компанії 33,6 млн грн за роботи, виконання яких сторони зафіксували відповідними актами та довідками.

Проте роботи виконали лише частково, а решта, на суму понад 14,8 млн грн, так і залишилась на папері. Цими коштами учасники оборудки заволоділи та перевели в готівку через підконтрольні організації.

Наразі у справі троє підозрюваних:

  • підприємець – організатор схеми (ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України);
  • ексдиректор Управління капітального будівництва в Івано-Франківській області (ч. 5 ст. 191 КК України, ч. 1 ст. 366 КК України);
  • директор будівельної компанії (ч. 5 ст. 191 КК України, ч. 1 ст. 366 КК України).

Нещодавно Інформатор писав, що ВАКС не продовжив слідство у справі про будівництво школи в Чукалівці.

Читайте також: Прикарпатець до смерті побив жінку під час застілля

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору