Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

Марцінків підтримує спорудження церкви у Франківську

“Тепер від нас залежить яке це місто буде: Христа чи Диявола! Українське чи москомовне!” – так Марцінків висловився сьогодні, 26 березня, на своїй сторінці у фейсбук. Що ще написав міський голова, читайте далі. 

Повідомляє Інформатор, покликаючись на пост Руслана Романовича в соцмережах.

Тому я повністю підтримую спорудження каплички на міському озері, де наша команда зробила його місцем відпочинку тисяч франківців і гостей міста. Церква буде з відкритою територією. Кожен зможе прийти: звернутись до Бога, помолитись за Україну, за наших Захисників!” – так прокоментував мер міста дозвіл депутатів на побудову церкви на зеленій ділянці біля озера.

Також Марцінків подякував (ред. пряма мова): “депутатам всіх трьох фракцій (Свободи, ЄС та Батьківщини) минулого і теперішнього скликання“. Себто, за підтримку цього рішення.

Нагадаємо, що у неділю біля території, яку виділили на майбутню церкву, зібрались містяни, щоб висловити протест проти забудови зеленої території біля озера будь-якими спорудами. Інформатор там був, бачив і про це написав.

В коментарях містяни вже почали висловлювати і своє обурення, і підтримку такій позиції мера міста.

Скрін поста зі сторінки Руслана Марцінківа у фейсбуці

Також користувачі питають, коли буде міст на Пасічну, та міський голова запевняє – буде! Містяни додають, що церкву можна побудувати в іншому місті, а йдеться про збереження зеленої зони міста.

До теми:  вчора на брифінгу міського голови, директорка КП “Центр розвитку міста та рекреації ” запевнила, що них ніхто не звертався щодо плану території. Також вона погодилась із твердженням журналіста Суспільного, що озеро забудоване. Детальніше тут.

Дарія Нагорна

Читати також: Доходи зменшилися: Марцінків подав декларацію за 2023 рік

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору