Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

“Я хочу дихати повітрям, а не ладаном” – мешканці Франківська зробили свій вибір

акція біля озера

Сьогодні, 24 березня, містяни зібрались на мирний пікнік-мітинг до міського озера. Мова йде про плани побудувати церкву на ділянці, яку франківці хочуть перетворити у відпочинкову зону. Дискусія щодо територіального питання не вщухає вже близько тижня. Фото, відео та думки людей з пікніка далі в матеріалі. 

Повідомляє Інформатор.

Організували акцію небайдужі мешканці ЖК біля озера. Ми писали раніше про плани парафії побудувати церкву на березі водойми. Ця новина сколихнула соцмережі, де одні франківці висловлювались за, а ось інші – проти. Останні “сказали своє слово” на пікніку сьогодні.

Позиція мітингарів – “ми не проти церкви, а проти забудови зеленої зони“.

Навколо обгородженої, на будову, території, діти та дорослі посадили квіти. На паркані люди малювали дерева та квіти, писали гасла: “вільне озеро“, “хай озеро дихає“.

Франківці зібрали понад 160 підписів, з якими будуть звертатися до міської влади.

“Живу тут рівно рік і моя подруга каже, що для того, щоб погуляти біля озера треба ставати в чергу. От я погоджуюсь з цим, адже у Франківську багато людей вони не мають де гуляти. Тому в людей є потреба у зеленій, відпочинковій зоні.  Я проти бо хочу виходити на прогулянку, дивитися на ставок, просто дихати, а не чути запах ладану” ,- поділилася за нами учасниця акції.

“Ми ВПО, і на початку нам казали, що це територія обгороджена на рекреаційну зону, але насправді я від себе можу сказати, що зараз під час війни нам вистачає церков, це непріоритетна ціль на яку треба витрачати купу грошей. Так звичайно було сказано, що не вистачає реабілітаційний центрів так будуйте їх в іншому місці. Нам потрібно перш за все виграти війну, а такі речі не важливі, адже для того, щоб звернутися до Бога новий храм не потрібний. Храм у середині кожного з нас”, – кажуть мітингарі.

До людей вийшли представники парафії пояснили, що храм буде виконувати функції рекреаційного центру духовно-емоційної реабілітації. Також при парафії діятиме християнський садочок. Окрім того, даний комплекс стане осердям дозвілля спільнот дітей з особливими потребами, які вже діють при парафіях Архієпархії.

Однак така відповідь людей не задовільнила вони планують відстоювати дану територію доти доки не буде відповіді влади, відтак планують ще один мітинг зокрема, поставити намети навколо огородженої території.

Стрім з мітингу дивіться за посиланням. 

Інформатор буде стежити за ситуацією.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Христина П’ятнюк

Артем Барабаш 

Нагору