Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Пісні “шашлики”: підбірка страв на вогні

Пісні шашлики

Тепла погода манить на весняні шашлики. Погодьтесь, що вже хочеться відпочити на природі та з’їсти страви, приготовані на вогні. Проте не м’ясом єдиним!  Щоб не втрачати ці перші сонячні дні, ми підготували добірку кулінарних ідей для тих, хто поститиме ще понад місяць. 

Інформатор розповість, що приготувати на “шашликах”, щоб не порушити піст.

Овочевий шашлик. Овочі можна обрати собі до смаку і це стане чудовою альтернативою звичним шашликам у піст.

Для приготування потрібно:

  • Різноманітні овочі (кабачки, баклажани, помідори, перець);
  • Оливкова олія;
  • Спеції – до смаку;
  • Дерев’яні шпажки.

Спосіб приготування: наріжте овочі, змастіть оливковою олією, посипте спеціями. Далі вам знадобляться шпажки й, авжеж, мангал.  Фото ілюстративне

Ще один рецепт, який можна приготувати на шашликах і здивувати друзів – це капуста пелюстка по-грузинськи.

Для приготування страви знадобиться:

  • 120 г капусти;
  • 50 г буряка;
  • Спеції на свій смак.

Потрібно змішати капусту з нарізаним буряком та спеціями. Потім загорніть у фольгу та запікайте на мангалі.

Фото ілюстративне

На мангалі можна приготувати й тофу з овочами на шампурах. Для страви потрібно:

  • 200 г тофу;
  • овочі на ваш смак (перець, цибуля, помідори);
  • соєвий соус для маринування.

Для приготування страви поріжте тофу та овочі. Важлива деталь! Спершу треба нанизати інгредієнти на шампури. Потім замаринуйте в соєвому соусі та запікайте на мангалі.

Фото ілюстративне

Печериці та картопля фрі на вогні стануть альтернативою м’ясу на період посту.

Приготування страви не займає багато часу. Зокрема потрібно:

  • Печериці;
  • картопля;
  • оливкова олія;
  • часник;
  • спеції собі до смаку.

Потрібно подрібнений часник перемішати з оливковою олією, намастити цим гриби та запекти на грилі. Картоплю поріжте смужками, змастіть оливковою олією, посипте спеціями та запікайте на грилі до хрусткої скоринки.

Фото ілюстративне

Соковитою і смачною стравою буде фалафель у лаваші. Страва буде смачною, соковитою і дуже поживною.

Спочатку варто приготувати нутові кульки, для цього потрібно дві склянки замоченого та відвареного нуту перемолоти у блендері з двома цибулинами, зеленню кінзи та спеціями із сіллю.

З цього готового фаршу сформувати кульки та обсмажити їх на сковороді, можна попередньо зробити це вдома.

Готовий фалафель покласти в лаваш та додати порізані помідори, огірки та салатне листя. За бажанням скропити страву лимонним соком, оливковою олією або іншим соусом, що більше смакує.

Фото ілюстративне

На мангалі можна приготувати й десерт. Варто спробувати фрукти з медовим соусом на грилі.

Для страви можна брати будь-які фрукти, такі як: ананас, персик, банани, яблука, груші. Потрібен також лимонний сік та мед.

Спосіб приготування: порізати фрукти, змастити медовим соусом, змішаним з лимонним соком та карамелізувати на грилі. Смак неймовірний.

Фото ілюстративне

Під час посту можна спробувати щось нове та здивувати свої смакові рецептори, і все ж не порушити стримання у їжі.

Смачного, читачі!

Головне фото згенероване ШІ

Читати також: Готуємо в піст. Смачнезна шарлотка за 150 гривень

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору