Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Готуємо в піст. Смачнезна шарлотка за 150 гривень

Готуємо в піст. Смачнезна шарлотка за 150 гривень

В Україні 15 листопада почався Різдвяний піст, який триватиме до 25 грудня. Тому постає питання, чим же харчуватись у піст – не самими овочами. Ми підготували для вас рецепт смачного пісного десерту – шарлотки. 

Повідомляє Інформатор 

Зазвичай шарлотку готують з білого хліба із заварним кремом та пюре з фруктів. Нам потрібний пісний десерт, тому ми не будемо використовувати яйця та вершкове масло для змащування форми.

До тіста ми додамо соняшникову олію, щоб зробити його більш еластичним. Шарлотку можна приготувати майже із будь-якими фруктами. Головна умова, аби вони не були занадто м’якими. Інакше тісто опуститься. Якщо у фруктах дуже багато соку, тоді тісто може розмокнути. Ідеально приготувати шарлотку з яблуками, чудово підходять також персик, груша та полуниця.

Фото Ірини Покравецької

Інгредієнти:

  • 220 г борошна;
  • 1 апельсин (100 мл апельсинового соку + цедра);
  • 100 мл соняшникової олії;
  • 1,5 ч. л. розпушувача;
  • 140 г цукру;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 1 ч. л. цукрової пудри;
  • 3-4 яблука;
  • 100 мл води;
  • 1 дрібка солі.

Покроковий рецепт пісної шарлотки за Євгеном Клопотенком

  • Підготуйте всі інгредієнти для приготування пісної шарлотки. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів;
  •  З’єднайте у великій мисці 100 мл води, 140 г цукру, 10 г ванільного цукру і 1 дрібку солі;
  • Натріть у миску цедру одного апельсина на дрібній тертці. Слідкуйте, щоб не захопити білу частину, вона буде гірчити;
  • Вичавіть сік одного апельсина, вам знадобиться приблизно 100 мл. Краще не використовувати більшу кількість соку, інакше тісто може вийти дуже рідким;
  • Влийте в миску 100 мл соняшникової олії;
  • Всипте 220 г борошна і 1,5 ч. л. розпушувача. Можна попередньо окремо змішати борошно з розпушувачем, але ніякої різниці немає;
  • Акуратно перемішайте тісто віничком для повного об’єднання інгредієнтів і однорідної консистенції;
  • Яблука (3-4 шт.) очистіть від шкірки і наріжте невеликими кубиками;
  • Висипте шматочки яблук у тісто і акуратно перемішайте, щоб тісто повністю огорнуло яблука;
  • На дно форми для запікання викладіть пергамент, змастіть соняшниковою олією і присипте борошном;
  • Перекладіть тісто з яблуками в форму для запікання і рівномірно розподіліть лопаткою;
  • Запікайте пісну шарлотку 40 хвилин за температури 180 градусів.

Фото Ірини Покравецької

А в скільки обійдеться приготувати шарлотку? Інформатор поцікавився цінами на основні інгредієнти.

Один апельсин вагою 0,530 грам коштує – 57,77 гривень. Кілограм борошна – 20, 59 грн.

За 1 кг цукру потрібно віддати 31,99 гривень. Соняшникова олія ємкістю 0,5 л вартує 115 грн. Три яблука нам вийшли – 15,07 грн.

Цукрова пудра обійдеться в 19,49 грн за 80 грам.

Загальна вартість шарлотки обійдеться в межах 150 гривень. А побачити процес її приготування можна в нашому телеграмі. 

Читайте також: Як швидко та бюджетно прикрасити стіл за допомогою канапе: 5 простих рецептів від 40 гривень

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору