Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Прикарпаття втратило чотирьох героїв

Прикарпаття втратило чотирьох героїв

Волю та незалежність захисники виборюють надто дорогою ціною – власним життям. Сьогодні стало відомо про загибель чотирьох захисників з Прикарпаття – Сергій Вацак, Петро Сас, Ярослав Первак, Артур Бойчук.

Повідомляє Інформатор.

Сергій Вацак 

Капітан Сергій Вацак родом з Калуша. Він був учасником бойових дій в АТО, добровольцем.

Народився захисник 31 жовтня 1974 року у с. Мостище. Закінчив Калуську школу № 7. Вищу освіту за спеціальністю електропостачання та енергозбереження здобув у Івано-Франківському державному технічному університеті нафти і газу.

З березня 2014 р. по березень 2015 р. був командир батареї у 72 ОМБр, працював з БМ-21 “Град”. Його бойовий шлях проходив через Луганщину (Свердловськ (нині Довжанськ), Ровеньки, Дякове), південний котел та Донеччину (Амвросіївка, Волноваха, Маріуполь).

31 грудня 2014 року отримав позачергове звання капітана. У березні 2015 року демобілізований.

З початком повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року пішов добровольцем на передову. Сергій навіть не встиг змінити посвідчення офіцера запасу на чинне посвідчення, адже вже 25 лютого був на передовій як капітан одного з підрозділів 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців.

24 березня 2024 року у війні з російським окупантом загинув заступник командира роти ударних безпілотних авіаційних комплексів капітан Сергій Вацко. Чин похорону розпочнеться 29 березня об 11:00 в м. Боярці, де проживав Герой.

Петро Сас

З Героєм попрощались вчора, 27 березня на Рогатинщині, повідомили на сторінці громади.

Петро Сас народився 22 червня 1977 року в селі Бабухів. Зростав у родині, де виховали трьох дітей. Закінчив школу і здобув освіту в Бурштинському енергетичному технікумі. Служив строковиком в армії. Працював у Рогатинському РЕМ та на підприємстві у Львові.

На фронт Петро Сас пішов 5 червня 2022 року. Його рідний брат служить на Запорізькому напрямку.

Він був стрільцем 3 стрілецького відділення однієї з військових частин. За сумлінну службу його нагородили “Золотим хрестом”.

“Напередодні, 25 березня, захисник ще отримав передачу з дому. Хоч було непросто, знайшов момент, щоб зателефонувати, подякувати за турботу. Але, мабуть, так і не встиг відкрити коробку. Вже наступного дня рідні дізналися, що під час бойового завдання на околицях населеного пункту Терни Петра Саса не стало”, — пишуть на сторінці Рогатинської міськради.

Ярослав Первак

Ярослав Первак став до зброї добровільно від початку повномасштабного вторгнення росії, 4 березня 2022 року. Самовіддано служив старшим стрільцем стрілецького відділення стрілецького взводу стрілецької роти стрілецького батальйону управління військової частини.

Останній свій бій разом з побратимами тримав з честю. Між здатися ворогові чи смерть – вибрав останнє. Та все ж від серпня 2022 року вважався таким, що зник безвісти. Родина і вся громада не полишали надії отримати добру звістку про долю Захисника.

Однак, підтвердилися найстрашніші очікування. Старший солдат Ярослав Первак загинув 10 серпня 2022 року на Донеччині під час ведення бойових дій із військовими формуваннями російської федерації.

Артур Бойчук

Про загибель захисника повідомив Руслан Марцінків.

Сьогодні, о 18:00 провели панахиду за загиблим в Будинку смутку (м. Івано-Франківськ, вул. Ребета,3). А завтра об 11:00 розпочнеться прощання з Артуром та чин похорону.
Поховають воїна на Алеї Героїв міського кладовища у с. Чукалівка.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору