Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

Знову здорожчання: скільки коштує пальне в Івано-Франківську сьогодні

Знову здорожчання: скільки коштує пальне в Івано-Франківську сьогодні

В Івано-Франківську, поступове зростання цін на бензин та дизпаливо спостерігається із середини лютого, а газ почав зростати в ціні наприкінці минулого місяця. За останній тиждень, пальне знову додало в ціні. 

Розповідає Інформатор.

Одним з основних факторів здорожчення пального, стала блокада кордону та не стабільна ситуація в чорному морі. Крім цього, вже влітку ціни можуть підвищитися до історичного максимуму, причиною цього може стати запропонований Кабінетом міністрів законопроєкт, щодо  поступового підвищення акцизу на пальне, яке розпочнеться від липня 2024 року і триватиме до 2028 року.

Відповідно до ухваленого рішення, до 2028 року акциз на бензини буде становити 359 євро за 1000 літрів, на дизпаливо – 330 євро за 1000 літрів, скраплений газ – 70 євро за 1000 літрів.

На АЗС AMIC за останній тиждень ціни знову пішли до гори, так пальне марки ДП здорожчало на 20 коп., А-95 – 40 коп. АЗС знаходиться (вулиця Євгена Коновальця, 219),

Сьогодні ціна така:

На АЗС ОККО розташована на вулиці Петлюри, 14. Ціна на всі марки пального зросла. Сьогодні ціна така.

АЗС WOG, підняли ціни на всі види пального.  Заправка розташована на вулиці Довженка, 21 а:

Ціни на дизель та бензин зросли в середньому на 50 коп., газ знизився на майже 3 гривні. АЗС Укрнафта  розташована на вулиці Довженка, 27.

АЗС Stels знаходиться на вулиці Мазепи, 176. Ціни на пальне третій тиждень тримаються без змін.

Ціновий штиль, спостерігається і на АЗС VT Petroleum, ціна на всі види пального не змінилася. Газ можна придбати за 27,50, а бензин марки А-95 – 49,50. АЗС розташована на вулиці Ребета, 4.

Нагадаємо, що Інформатор робив перевірку якості пального по АЗС нашого міста. В лабораторії перевірили бензин А-95 з різних заправок нашого міста. Детальніше у матеріалі:

Читайте також: Майже по 40: курс валют у Франківську 28 березня

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору