Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Цієї ночі Україна перейде на літній час

Цієї ночі Україна перейде на літній час

Україна у неділю, 31 березня, переходить на літній час. О третій годині ночі за київським часом стрілку годинника потрібно перевести на одну годину вперед.

Повідомляє Інформатор.

Перехід на зимовий та літній час відбувається відповідно до постанови Кабміну від 13 травня 1996 року.

Так, в Україні перехід на літній час відбувається в останню неділю березня. Відповідно до цього, у ніч з 30 на 31 березня потрібно перевести стрілки на годину вперед. Роблять це о 03:00. Тобто, з 03:00 стрілку потрібно перевести на 04:00. Змінювати час потрібно на годинниках, які не під’єднані до мережі й не передбачають автоматичного оновлення. На смартфонах час зміниться самостійно. На розумних гаджетах оновлення часу відбувається під час синхронізації зі смартфоном.

Звісно, існують і противники такого переходу, які вважають, що подібні стрибки в часі негативно впливають на людський організм. Зокрема, вони порушують біоритми, тому погіршується самопочуття і знижується працездатність.

Нагадаємо: кілька років тому в Україні намагалися скасувати сезонне переведення годинника. Восени 2020-го спікер Верховної ради Руслан Стефанчук зареєстрував законопроєкт «Про обчислення часу в Україні», яким пропонував відмовитися від переходу на «літній» та «зимовий» час та закріпити на території України єдиний київський час – UTC+2.

У першому читанні законопроєкт ухвалили у березні 2021 року. Однак для остаточного затвердження ініціативи голосів не вистачило. Поки що Рада до питання скасування переведення годинника не поверталася.

Читайте також: Прикарпаття хворіє: невтішна статистика від МОЗ

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору