Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Прикордонники затримали Франківців, які намагалися незаконно потрапити до Угорщини

Прикордонники викрили черговий канал переправляння ухилянтів за кордон в Закарпатській області. Організаторів схеми перемістили під варту.

Повідомляє Інформатор покликаючись на Прикордонників.

Групу осіб з 5 чоловіків, правоохоронці зупинили на околиці села Великі Береги Закарпатської області. Під час затримання поліцейські спільно з прикордонниками встановили, що організатор правопорушення 46-річний закарпатець та його пособник, намагалися незаконно переправити трьох чоловіків призовного віку до Угорщини.

За даними оперативників, закарпатець, познайомився з жителями Івано-Франківщини й Сумщини в Ужгороді та домовився з ними про сприяння у перетині кордону. «Технічні» моменти «операції» забезпечував його пособник, також місцевий житель. Усього перехід держрубежу коштував «клієнтам» 21500 доларів США.

Додатково правоохоронці під час проведення санкціонованого обшуку транспортного засобу переправників, вилучили грошові кошти та чорнові записи ділків.

Організаторів незаконного переправлення затримали в порядку ст.208 КПК та помістили до ізолятора тимчасового тримання ГУНП в Закарпатській області. Їм оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 332 ККУ. Осіб, як намагалися незаконно перетнути державний кордон, притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.2 ст.204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

Ужгородським міськрайонним судом фігурантам кримінального провадження обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави: для організатора – 242 400 грн, для пособника – 181 680 грн. Тривають слідчі дії.

Читайте також: Хотіли пішки йти до Румунії. Прикордонники затримали двох франківців

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору