Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

Сквер Воїнів Прикарпаття замість храму: франківці не планують зупинятися

Сьогодні про плани на організацію скверу Воїнів Прикарпаття оголосили франківці на черговому пікніку проти будівництва на міському озері. “Ми будемо писати листи, звернення… як до влади, так і до представництва УГКЦ”, – прокоментувала депутатка Мар’яна Вершиніна щодо боротьби за вільну відпочинкову зону. 

Повідомляє Інформатор.

Як ми вже писали раніше, сьогодні відбувся другий пікнік з метою збереження відпочинкової зони.

Мешканці прилеглих ЖК зібрались на акцію з квітами та деревами, які висадили на території, на якій планують побудувати церкву.

Її “звільнили” від паркана місцеві мешканці, які сьогодні оголосили цю ділянку сквером Воїнів Прикарпаття.

“І зараз я хочу спитати, чи маю я право до вас звернутися, щоб назвати цей сквер “Воїнів Прикарпаття”? Щоб воїни сюди приїжджали у відпустку… “, – запитав один з організаторів акції, на що люди відповіли згодою. (повна версія промови у відео)

“Ми не проти церкви. Ми проти тих чиновників, які тишком без громадських слухань віддали цю територію (ред. під будівництво церкви), не почувши мешканців міста!” – додав активіст та воїн Андріан Волгін.

Руслана Марцінківа сьогодні запрошували до зустрічі з противниками забудови, себто, телефонували до приймальні міського голови, проте посадовець так і не з’явився на пікніку. Відео, на якому запрошують мера, з нами поділились Чулій Ірина та Марʼяна Вершиніна.

Як прокоментувала нам депутатка міської ради Вершиніна:

Це молоді люди, які потребують простору, не лише храмів, стін і молитві. Ми можемо так само тут, в такий спосіб, під відкритим небом також і молитися в тому числі“.

Надалі франківці планують звертатись до влади та УГКЦ. До слова, на завтра запланована зустріч організаторів акції та міського голови.

Читати також: Храм, відпочинкова зона та реабілітаційний центр: в УГКЦ розкрили деталі будівництва біля озера

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору