Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Конфлікт через зрізані дерева у Бурштині: що відомо

Конфлікт через зрізані дерева у Бурштині: що відомо

В мережі фейсбук з’явилось повідомлення про повалені дерева, в коментарях розгорілась палка дискусія стосовно того це вандалізм чи санітарна рубка. Що відомо про це?

З’ясовував Інформатор 

Як вже було зазначено у коментарях розгорілася палка дискусія щодо цього. Одні вважають, що це вандалізм, що дерево було здоровим а його просто зрізали.

Допис звучить так:

“Вандали міста! Хто приймає ці рішення, по зрізанню багаторічних дерев міста? Єдина тінь яка була літом в центрі — нагло зрізана. Ви, хто приймає такі рішення, ці дерева садили? Хіба не можна зачистити просто?”

Скрін допису щодо зрізки дерев.

“Позаду Стуса 16 ріс кущ порічок, так рясно останній рік заплодоносив, що листочків майже не було, тільки ягоди. Це ж треба було комусь його зрізати під самий корінь….в мене не має слів, вандали. Неподалік ростуть кущі попри доріжку, ніхто навіть не чистить, не підрізає….Люди що з вами?”, – написали у коментарях.

 

“В Києві прийняли новий закон про дерева, вік яких вище 50 років : якщо дерево живе, то його просто кронують та залишають жити попри вік, бо скільки потрібно часу, щоб таке дерево виросло. А в нас такі дерева вважають аварійними та старими і просто зрізають”, – зазначили у коментарях.

Скрін допису щодо зрізки дерев.

Інші кажуть, що це старе дерево, йому близько 80 років і його давно треба було зрізати, адже могло на когось впасти.

Кажуть, що на його місці планують посадити молоденькі саджанці.

Скрін допису щодо зрізки дерев.

“Люди Боже старі дерева зрізають, бо будуть насаджувати все молоденьке, невже дерева які мають по 80 років і більше чимось корисні. Не дай Боже впаде кому на голову будете кричати чого не зрізали, є в планах насадити все молоденьке”, – зазначили в коментарях.

Скрін допису щодо зрізки дерев.

Інформатор звернувся за коментарями і до активістки і до міської влади, очікуйте.

Читайте також: На Прикарпатті біля монастиря у Погоні висадили 300 молодих дерев

Христина П’ятнюк. 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору