Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

Замість російського Чуркіна – франківський Луцький | кому тепер належить ЛАЗ

Замість російського Чуркіна - Франківський Луцький | кому тепер належить ЛАЗ

У компанії “Львівські автобусні заводи” з’явився новий власник – забудовник з Івано-Франківська Андрій Луцький.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на Liga.net.

Що відомо про завод?

ЛАЗ (Львівський автобусний завод) приватизували ще у 2001 році. Тоді більше 70% акцій підприємства викупило пов’язане із росіянином Ігорем Чуркіним ТзОВ “Сіл-Авто”.

У 2014 році ЛАЗ зупинив свою роботу. Цьому передували конфлікти з владою Львова та колишній власник навіть збирався переносити виробництво на Дніпропетровщину.

Вже у 2015 році прокуратура Львівської області відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного заволодіння майном ЛАЗ, а у ВР з’явилась ініціатива щодо націоналізації заводу.

З 2020 року перереєстроване у Кам’янському ТОВ “Львівські автобусні заводи” перебувало у стані банкрутства.

У квітні 2023 року Господарський суд Дніпропетровської області затвердив план санації ЛАЗ, що передбачав залучення нового інвестора – ТОВ “Львівінвестактив”, а також виключення зі складу власників двох ліквідованих компаній, які не мали правонаступників, – Сіті Транспорт Констракшн Інвестментс ЛТД (її частка —  33,33%) і Євротрак Технолоджіс Лімітед (33,33%).

Що відомо про купівлю заводу?

Інвестор Андрій Луцький погасив борги заводу і отримав мажоритарну частину його акцій. Про це свідчать дані судового реєстру і сервісу YouControl, де Андрій вказаний як власник.

Додамо, що ЛАЗ, що визнання його банкрутства, раніше був найбільшим підприємством України з випуску тролейбусів та автобусів міського, приміського і туристичного призначення. Він виграв тендер на громадський транспорт для міст-господарів Євро-2012.

ТзОВ “Львівінвестактив” засноване рік тому інвестиційним фондом “Хайф”, що належить Андрію Луцькому, інформує zaxid.net. Основний вид діяльності ТзОВ “Львівінвестактив” – будівництво житлових і нежитлових будівель. Андрій Луцький є співвласником івано-франківських будівельної та інвестиційної компаній “”Благо”, а також приватного “Університету імені короля Данила” разом із братом Мирославом і сестрою Наталією Луцькими. Також у його власності перебуває ще низка компаній, пов’язаних із будівництвом та інвестиціями.

Читайте також: Об’єднати не можна залишити: Косівський і Верховинський райони не відповідають стандартам ЄС.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору