Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

На Прикарпатті 14 учасників бойових дій отримали гранти для створення власного бізнесу

Учасники бойових дій та члени їх сімей продовжують отримувати гранти на створення та розвиток власного бізнесу. Цього разу, позитивне рішення на відкриття власної справи отримали 14 сімей.

Розповідає Інформатор покликаючись на державний центр зайнятості.

Так, гранти на відкриття власної справи отримали 7 ветеранів та 7 дружин ветеранів. Новостворений бізнес дозволить не тільки поповнити бюджет, але і створить нові робочі місця.

Загалом від початку реалізації урядового проєкту на Прикарпатті, гранти отримали 34 ветерани та члени їх сімей, що насамперед дозволило створити 57 робочих місць на території області.

Як зазначили у державному центрі зайнятості, більшість отриманих грантів направлені на сферу обслуговування та торгівлю.

“Найпопулярнішими сферами діяльності серед отримувачів гранту є: виготовлення та продаж дитячих речей, відкриття салону краси, виробництво меблів та виробів для дому, пошиття та продаж етноодягу, відкриття центру розвитку дитини, реалізація будматеріалів”,- розповіли у центрі зайнятості.

Хто та скільки коштів може отримати на відкриття власної справи.

За умовами програми учасники бойових дій можуть отримати гранти від 250 тис. грн до 1 млн грн на старт або розвиток власного бізнесу.

Надання грантів передбачено у розмірі:

  • 250 тис. грн: для учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни за умови створення одного робочого місця;
  • 500 тис. грн: для дружини/чоловіка учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни за умови створення двох робочих місць;
  • 1 млн грн: для учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни, які зареєстровані як ФОП понад 3 роки, за умови створення чотирьох робочих місць, щонайменше 2 з яких займуть ветерани або особи з інвалідністю внаслідок війни.

Гранти на 500 тис. грн та 1 млн грн надаватимуться за умови співфінансування з отримувачем за співвідношенням:  30% коштів вкладає отримувач гранту, 70% коштів додає держава у вигляді гранту.

Грантові кошти можна використати на придбання обладнання, сировини, матеріалів, оренду приміщення та транспортних засобів для бізнесу, а також закупівлю ліцензійного програмного забезпечення, оплату послуг з маркетингу та реклами.

Консультації з питань отримання грантів для ветеранів та членів їх сімей на створення або розвиток власного бізнесу ви також можете отримати за посиланням.

Читайте також: Туристичний збір Прикарпаття за І квартал року склав 5,5 млн

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору