Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Прикарпатці частіше звертаються до медиків з приводу психічного здоров’я

Прикарпатці частіше звертаються до медиків з приводу психічного здоров'я

Кількість звернень до медиків Прикарпаття стосовно проблем з психологічним здоров’ям впродовж 2023 року зросла, допомогу надали 40 тисячам пацієнтів.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на голову Івано-Франківської ОВА Світлану Онищук.

У “Прикарпатському обласному клінічному центрі психічного здоров’я” амбулаторну допомогу отримали понад 40 тисяч пацієнтів, а стаціонарну – 7150. Цифра є на 30% більшою за показник 2022 року.

Допомогу отримали особи з-поміж ВПО та військові.

За даними медиків – 30% звернень до фахівців Центру стосуються розладів психіки та поведінки внаслідок вживання алкоголю та інших психоактивних речовин.

Голова ОВА зазначила, що 2023 року відбулася реорганізація психіатричних закладів області. Тож на сьогодні в структурі КНП “Прикарпатський обласний клінічний центр психічного здоров’я” – головний та три віддалених структурних підрозділи. Загалом розгорнуто понад 600 ліжок.

Центр надає спеціалізовану стаціонарну, амбулаторну та консультативну медичну допомогу із психіатрії для дорослих та дітей, медичної психології, логопедії, наркології, а також забезпечує методичний супровід психіатричної служби області.

Для ефективної психічної та психологічної реабілітації захисників фахівцями Центру впроваджуються новітні підходи, проводяться індивідуальні консультування з сімейної психотерапії, сеанси лікувальної верхової їзди.

Впродовж 2023 року за кошти з обласного бюджету провели  технічне переоснащення пральні, реконструкцію вентиляційної системи та ремонт укриття. Завершується реконструкція лікувального відділення.

За власні кошти закладу проведена реконструкція та реновація майже у всіх структурних підрозділах закладу.

Серед завдань на найближчий період Онищук виділила, що потрібно зробити водовідведення, що дасть можливість використовувати підвальні приміщення. А також реконструювати кухонний блок, в якому капітальний
ремонт не проводився з часу відкриття закладу.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору