Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Франківці просять скасувати комендантську годину на Великдень. Що сказав мер?

Франківці просять скасувати комендантську годину на Пасху. Що сказав мер?

Сьогодні, 8 квітня, під час брифінгу франківці звернулися до міського голови Руслана Марцінківа скасувати комендантську годину на Великдень. Що відповів мер?

Повідомляє Інформатор 

Під час брифінгу в коментарях до ефіру прозвучало питання від франківчан стосовно призупинення комендантської години на Великодню ніч.

На думку коментатора ця година в наших умовах й так немає сенсу:

“Почнемо з того, що дякуючи Богу та ЗСУ , до нас нічого не долітає, тому в патрулюванні, потреби немає та й взагалі немає значення чи то день чи то ніч, а для віруючих – це одна із двох ночей, яка має сакральне значення. Тому пора починати зважати на духовні потреби громади, а не прости Господи, одним словом про голову ОДА”, – написав коментатор.

Міський голова зазначив, що питання комендантської години – це рішення Ради оборони Івано-Франківської області.

“Як на мене дехто забув, що в країні війна. Я думаю, що якщо останнім часом не прилітає до Івано-Франківська то це не означає, що війна десь далеко. Насправді ні. Тому вважаю, що сьогодні комендантська година повинна бути і повинні бути дотриманні норми поведніки” – відповів мер міста.

Також Руслан Марцінків повідомив, що розмовляв з першим начальником районної поліції про посилення патрулювання вулиць у зв’язку з вчорашніми подіями (мається на увазі вбивство на Вовчинецькій та інші хуліганські дії по всій території Івано-Франківської громади за останній час. Інформатор очікує на офіційну інформацію від поліції та опублікує її найближчим часом).

Основні місця патрулювання:

  • міське озеро;
  • Вічевий майдан;
  • стометрівка.

Руслан Марцінків стверджує, що потепління сприяє збільшенню кількості фактів насильства.

“На жаль, учора було зафіксовано ряд фактів розпивання алкоголю й інших не дуже хороших справ.  Тому змушені посилити патрулювання міста. Ми попросили залучити НГУ. Будемо збільшувати кількість патрулів, особливо у вечірній час і перед комендантською годиною, зважаючи на те, що відбувається”, – зазначив Руслан Марцінків.

Відео відповіді Руслана Марцінківа нижче:

Цього разу компетенція мера міста не дозволяє йому піти на зустріч релігійним запитам громади, а от у випадку з будівництвом церкви Марцінків до прохань парафії дослухається. 

Інформатор закликає дотримуватися комендантської години, а також не порушувати громадський порядок.

Читайте також: Прикарпатці частіше звертаються до медиків з приводу психічного здоров’я

Христина П’ятнюк

Ліза Яковлєва

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору