Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Організатор фіктивної служби франківських футболістів очікує на вирок суду

На Франківщині за матеріалами ДБР судитимуть посадовця військкомату

Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо посадовця військкомату, в якого «служили» футболісти місцевого професійного клубу.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на ДБР

Мова йде про командира роти охорони Івано-Франківського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Сьогодні, 9 квітня, стало відомо, що ДБР завершило розслідування й направило обвинувальний акт до суду.

Слідство встановило, що  у роті охорони проходили службу семеро чоловіків, які є гравцями та тренерами місцевої професійної футбольної команди. Всі вони служили лише на “папері”, на службу не з’являлися та не виконували жодних військових обов’язків.

Загалом спортсмени “відслужили” 1100 днів, отримавши від держави грошове та матеріальне забезпечення на майже 1,4 млн грн.

Більшу частину суми – 1 млн грн фігурант вже добровільно відшкодував під час досудового розслідування, решту поверне вже під час судового розгляду.

Також за клопотанням ДБР суд відсторонив посадовця від виконання обов’язків.

Командира роти охорони Івано-Франківського обласного військкомату обвинувачують у недбалому ставленні до військової служби (ч. 4 ст. 425 КК України) йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років позбавлення волі.

Інформатор писав, що у підрозділі командира роти  фіктивно проходили службу функціонери та футболісти місцевого професійного клубу.

Згодом виявилося, що це була фіктивна служба. Тоді командиру роти охорони ТЦК повідомили про підозру, а згодом взяли під варту. 

Читайте також: Під Франківськом палає міське сміттєзвалище | деталі цієї і ще 21 пожежі в екосистемах області

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору