Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

Дані чоловіків призовного віку з Прикарпаття та усіх регіонів країни оцифровано

Заступник міністра оборони повідомив на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад, що дані всіх чоловіків призовного віку оцифровано по 24 регіонах України та столиці. Окрім цього він назвав орієнтовний період, коли розпочнеться переогляд на підтвердження придатності до служби тих людей, які були визнані обмежено придатними.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на колег.

Почнемо з того, що дані чоловіків, які можуть бути придатні до мобілізації, вже оцифровані. Йдеться про електронну систему “Оберіг”, яку перезапустило Міністерство оборони. За інформацією журналістів з “Інформатор UA”, Міністерство зробило 23 мільйони запитів.

Про це розповів заступник міністра Іван Гаврилюк під час виступу на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад за участі Президента України.

Також чиновник розповів, що вже з середини травня почнеться переогляд на підтвердження придатності до служби тих людей, які були визнані обмежено придатними.

У 5 регіонах вже відкриваються рекрутингові центри, проте серед них ще немає Франківщини. Ймовірно, це виправиться у липні, бо саме до того часу заплановане відкриття ще 22. Далі пряма мова заступника міністра оборони:

“До кінця липня по країні має бути відкрито ще 22 таких центри. Через відкриті центри вже зафіксовано понад тисячу звернень. І понад 200 осіб вже оформлюються на посади. За результатами роботи рекрутингових центрів очікується збільшення кількості контрактів до чотирьох-п’яти тисяч на місяць”.

Нагадаємо, що Верховна Рада прийняла закон про мобілізацію. Законопроєкт про мобілізацію у другому читанні було ухвалено 11 квітня, проте положення про демобілізацію військовослужбовців вилучили з нього. Тепер же розробляється окремий законопроєкт про демобілізацію військових.

Над ним спільно працюють Міністерство оборони України та Генеральний штаб ЗСУ. Через декілька місяців буде представлена перша версія, яку потім направлять до парламенту. Про це повідомив речник Міноборони Дмитро Лазуткін.

Головне фото взято з відкритих джерел.

Читати також: З настанням спеки Прикарпатців можуть знову чекати погодинні графіки відключення світла

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

 

Нагору