Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Кольоровий тиждень здоров’я в Гостівській гімназії | ідея для вчителів

Учні Гостівської гімназії, що на Тлумаччині, взяли участь у кольоровому тижні здоров’я. Білий день – спортивний, червоний – “Шкідливим звичкам скажемо ні!”. Про ініціативу детальніше далі. 

Повідомляє Інформатор.

Ініціаторами такого заходу стали вчителі початкових класів Галина Ярославівна Ступерська та Галина Іванівна Острижнюк.  

Директорка гімназії Марія Мельничук каже, що у зв’язку з економією коштів, з посади забрали педагога-організатора, який відповідає за виховну роботу з дітьми. Тому, власне, і  прийняли рішення скласти графік, за яким щомісяця двоє відповідальних вчителів будуть організовувати різні заходи.

7 квітня – день здоров’я і ми кольоровий тиждень присвятили дню здоров’я, так і вийшов кольоровий тиждень здоров’я. Кожний день мав свій колір, дрес-код і певні завдання, які відповідали тому дню”, – розповідає Галина Ярославівна.

Тиждень починався із зеленого кольору, що символізувало правила здорового харчування, за ним слідував синій – день води та повітря, в середу був червоний – “Шкідливим звичкам скажемо ні!”, потім жовтий – день щастя та радості й завершили тиждень спортивним днем у білому кольорі. 

Щодня діти займалися різними активностями, приносили овочі й фрукти, з яких потім куховарка готувала страви у шкільній їдальні. Також продовж тижня виготовляли різні аплікації та займалися благодійністю. На уроках діти вчилися відповідно теми дня. Була організована толока, в якій взяли участь всі учні школи.

Я рада, що такі заходи роблять у гімназії, бо діти тоді мають стимул вчитися і бажання ходити в навчальний заклад”, – розповідає мама двох дітей пані Юлія. 

За словами учнів, їм сподобалось. Діти чекають наступних ініціатив від вчителів, хоча деколи знайти одяг потрібного кольору було складнувато. 

Читати також: Як виглядав Тлумач у давнину: добірка ретро-фотографій

Христина Нановська

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору