Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

U&WE Hub: проєкт для єднання підприємиць. Інтерв’ю з координатором франківського хабу Сергієм Максим’юком

Ексклюзивно для Інформатора, під час інтерв’ю Сергій Максим’юк продовжив набір до IV Навчальної офлайн програми від Хабу жіночого підприємництва U&WE Hub. Розповідаємо в матеріалі про єднання жінок, бізнес амбіції та останню можливість зареєструватися на навчальну програму. 

Пише Інформатор.

U&WE Hub – це онлайн- і не тільки програма з підприємництва для жінок.

Головна ідея проєкту – це мережування підприємиць, знайомства, підтримка та освіта у веденні бізнесу.

У п’ятьох містах країни діють офлайн хаби, серед таких – Івано-Франківськ, за адресою: Наукове містечко “Нова Енергія” – вул. Коновальця 35, 0-й поверх УКД.

Увага, далі розповідаємо про перспективи для підприємиць. Не втратьте можливості!

На фото Сергій Максим’юк| авторство УКД

На Прикарпатті хабом курує Сергій Максим’юк, який, зокрема, є керівником наукового музею “Нова енергія”.

Зараз діяльність соціального проєкту охоплює від 3 до 5 тисяч учасниць, включно з ВПО.

Як поділився з нами Сергій, U&WE Hub  охоплює декілька напрямків діяльності, далі детально про кожен.

 IV Навчальна офлайн програма від Хабу жіночого підприємництва U&WE Hub триватиме 3 місяці. За цей час учасниці зможуть відвідати 5 подій на теми маркетингу, валідації бізнес-ідей, юридичних аспектів бізнесу, фінансового планування (включно з грантами), бізнес-планування. Цей теоретичний блок  також містить дві зустрічі з психологинею для учасниць програми. Далі – етап менторського пропрацювання проєктів, які підприємиці та майбутні бізнес-леді розроблятимуть впродовж декількох місяців.

Останнім кроком у цій програмі стане пітчинг власних ідей, а переможниця отримає можливість втілити свою ідею. Один із призів – це допомога спеціаліста у написанні грантової заявки на створення власної справи.

До слова, Сергій вирішив продовжив набір учасниці до цієї неділі 14 квітня у зв’язку з публікацією інтерв’ю в Інформаторі, тому підприємиці мають останню можливість долучитися до програми.

Офлайн заняття відбудуться 17, 19, 23, 24, 26 квітня, 01 та 09 травня 2024 року. Зареєструватися можна тут.

Також в U&WE Hub можна відвідувати щотижневі події, анонси про які публікуються на офіційній сторінці проєкту в Instagram.

До мешканок територіальних громад Сергій та команда приїжджають особисто.

На питання, чому саме жінки, Сергій відповів так: 

Тому що в нас досі є стереотипи в суспільстві. Наприклад, одна з наших учасниці, яка спіччить (ред. навчає), розповідала, що представляє бізнес свого чоловіка, чоловічий бізнес, сантехніка. Я питаю: “Хто у вас займається просуванням?”, відповідь: “Я (ред. учасниця та спікерка)”, далі продовжую питати про соцмережі, партнерства, канали збуту і всім цим займається саме вона. Тут, певно, саме підприємиці потрібно бути стійкою і зрозуміти, що не лише чоловік може бути власником бізнесу. В такому випадку, чоловік – техдиректор, а ось пушить (ред. просуває), розвиває та займається бізнесом саме жінка“.

Фото з U&WE Hub | авторство УКД

Також досі, на думку Сергія Максим’юка, золотим стандартом для жінки заведено вважати вдале заміжжя, а ось в чоловіків не так. Саме тому підприємицям та майбутнім зачинателькам своєї справи потрібно допомагати, а краще це робити на прикладах вже успішних жінок. Для цього зокрема і діє U&WE Hub.

Мережування підприємиць

Однією з цілей проєкту є знайомства учасниць між собою. Сергій розповів нам випадки, коли під час лекцій жінки знаходять партнерок. Хтось займається рукоділлям, а хтось має платформу, де продає подібні вироби й, до слова, такі випадки трапляються часто. U&WE Hub перетворюється в ком’юніті підприємиць, де вони допомагають одна одній у дизайні, налаштуванні таргету, а також налагоджують партнерські зв’язки.

Чим займаються учасниці UWE_Hub? 

50% жінок (ред. членкинь U&WE Hub ) мають бізнеси у сферах послуг, освітніх напрямках, 30% займаються торгівлею товарами, а ось 8% – це виробниці власних.  Ще умовні 7,5-8% – це підприємиці, які займаються виготовленням тортів, організацією кейтерингів та харчування.

Також серед учасниць хабу є жінка, яка займається продажем нафтопродуктів. Зараз Сергій працює над створенням однієї бази контактів для підприємиць U&WE Hub, щоб ті могли знаходити партнерок: “не на Work ua, а перевірених та вже знайомих”, – коментує координатор.

Фото з U&WE Hub | авторство УКД

Однією з новинок є Каталог товарів жіночих бізнесів.

Мета Каталогу товарів жіночих бізнесів U&WE Hub: збільшити присутність та вплив жінок-підприємиць, які є частиною спільноти U&WE Hub, на міжнародних ринках через популяризацію їхніх бізнесів“, – йдеться на сайті за покликанням вище.

До першого каталогу вже увійшло 27 бізнесів, а можливість потрапити у наступне видання буде через рік.

Головне фото взято в УКД.

Читати також: Студентка ІФНМУ зайняла 2 місце в міжнародному мовно-літературному конкурсі

Дарія Нагорна

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

 

Нагору